Gnist Barnehager inviterer til konsert med Gnist-koret som består av 150 barn fra sju barnehager.

Synger seg til samhold

Når 150 forventningsfulle barn fra Gnist Barnehager står foran en fullsatt sal på Parken kulturhus, er det for å føle mestring og tilhørighet.

Publisert Sist oppdatert

Det er ventet nesten 600 publikummere i salen til Parken kulturhus i Ålesund når Gnist Barnehager avholder sin årlige konsert tirsdag denne uka.

Å få 150 førskolebarn til å stå på samme scene og synge i vakker harmoni, er ikke en jobb for pyser. Dette er noe de sju Gnist-barnehagene på Sunnmøre jobber mot hele året, og som barna gleder seg veldig til.

– Barnekoret til Gnist Barnehager har hver eneste gang tiltrukket seg mange spente foreldre og slektninger. Det blir ikke noe unntak i år, med et nytt og spennende musikalsk program, sier Heidi Pedersen Sunde, som er leder ved Gnist Sætra.

Alle relaterer til musikk

– Musikk er et pedagogisk verktøy som alle barn har relasjoner til, og her vil vi oppleve både glede og samspill på sangens vinger, fortsetter hun.

Årets musikalsk ansvarlige er Siv Vang, som er utdannet barnehagelærer og musikkpedagog, og som til daglig jobber ved Gnist Sætra på Valderøy.

– Målet med å ha et eget barnekor, er at barna skal oppleve glede, mestring og tilhørighet. Vi har også mye fokus på mangfold, sier Sunde.

God barnehagekvalitet

Det er et mål i Gnist-gruppen at barna skal få utrykke seg estetisk. Og at de møtes på tvers av barnehager og kulturell tilhørighet.

– Og dette er en fin sjanse for minoritetsbarna å få oppleve et godt fellesskap med de andre barna, sier Sunde.

Å jobbe med språket gjennom sang og musikk, er noe Gnist-barnehagene er bevisste på. Og spesielt på tvers av de sju barnehagene.

– For oss handler det om å levere god barnehagekvalitet. Vi skal gi barna en fin opplevelse og en minnerik kveld. Barna skal få lov til å trene på å stå på scenen og uttrykke seg og vi skal yte god omsorg og ivareta alle barna under hele opplevelsen. De voksne er selvfølgelig med på scenen, sier Sunde.

Tilrettelegger for alle

– Er det noen ganger noen barn som ikke vil være med?

– Faktisk ikke. Det er nok fordi vi tilrettelegger slik at alle barna skal føle seg trygge og får bidra. Om noen har begrensinger eller annet, ordner vi det slik at de mestrer der de er. Vi brenner for å tilrettelegge for barna, sier Sunde.

Repertoaret består av kjente barnesanger og Sunde lover full trykk når den 30 minutter lange konserten starter.

Ingen profitt

– Barna er kjempeflinke! Dirigent Siv Vang har tatt ansvar og følt seg fram til hva barna mestrer og har ivaretatt alle behov og justert vanskelighetsgraden underveis. Korøvingene vi har hatt sammen har skapt en fin fellesskapsfølelse, sier Sunde.

De har egne t-skjorter med Gnist-trykk og eier Kjersti Hagen Grønmyr vil selvfølgelig sitte i salen. Og konserten er helt gratis. Leie av sal dekkes av Gnist Barnehager. For det handler ikke om inntekt og penger.

– Det er ikke derfor vi gjør dette. Vi ønsker ingen profitt og har ikke kiosk eller noe. Dette handler om å få oppleve et helt unikt fellesskap og vise glede og samhørighet, sier Sunde entusiastisk.

Powered by Labrador CMS