Kari Nessa Nordtun overtar stafettpinnen etter Tonje Brenna.
Kari Nessa Nordtun overtar stafettpinnen etter Tonje Brenna.

– Gleder meg til å få innspill fra sektoren

Mandag litt etter klokken 13.30 overtok Kari Nessa Nordtun (Ap) nøklene til kunnskapsministerens kontor.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha fått blomster og lykkeønskninger fra sin forgjenger, Tonje Brenna (Ap), kunne Nessa Nordtun fortelle at hun gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

Trebarnsmoren røpet også at hun kommer til å pendle mellom hovedstaden og hjembyen Stavanger.

– Nå har du fått det politiske ansvaret for barnehagesektoren. Hva blir de viktigste oppgavene fremover, slik du ser det?

– Det viktige fremover er å sikre en enda bedre barnehage. Vi har en veldig god barnehage i Norge i dag, men min tilnærming er at det kan bli enda bedre. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med sektoren, de ansatte, møte de ulike organisasjonene og ta imot innspill. Og ikke minst bygge videre på regjeringens politikk til nå på dette området, sier Nessa Nordtun til barnehage.no.

Nessa Nordtun var inntil nylig ordfører i Stavanger.
Nessa Nordtun var inntil nylig ordfører i Stavanger.

Rekrutteringsutfordringer

– Mange i sektoren har lenge snakket høyt om behovet for å styrke bemanningen i barnehagene, i tillegg har søkertallene til barnehagelærerutdanningen gått kraftig ned de siste par årene. Hva tenker du om det?

– Dette er det viktig å ta tak i. Vi ser også at det mange steder er vanskelig å få tak i personer med den fagbakgrunnen man ønsker når man skal rekruttere, at kommunene sliter med det. Det har jeg selv erfart som barnehageeier i Stavanger. Her blir det viktig å sette i gang tiltak for å få økt rekrutteringen.

– Har du noen konkrete tanker når det gjelder bemanning?

– Det har jeg mange tanker om, men jeg må få komme nærmere tilbake til det senere, sier den ferske kunnskapsministeren.

– Det er satt i gang et arbeid med å endre på styrings- og finansieringssystemet for private barnehager. Nå får du ansvaret for å fullføre dette arbeidet. Hvordan blir det å ta fatt på denne oppgaven?

– Det er viktig at det er en riktig finansiering, så jeg gleder meg til å gå nærmere inn på hva som er situasjonen rundt akkurat dette.

Nøkkelkortet overleveres til den nye kunnskapsministeren.
Nøkkelkortet overleveres til den nye kunnskapsministeren.

Populær i hjembyen

Nessa Nordtun har de siste fire årene vært ordfører i Stavanger. Hun tapte kommunevalget i høst med knapp margin, til tross for å ha sikret Arbeiderpartiet en fremgang på 6,7 prosentpoeng, og blitt politikeren i kommunen med flest personstemmer.

37-åringen er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen og er advokatfullmektig.

Siden 2017 har Nessa Nordtun vært ansatt ved Advokatfirmaet Elden DA. I denne perioden har hun hatt permisjon fra advokatyrket for å drive politisk arbeid. Først som gruppeleder for Stavanger Ap. Og altså fra 2019 som ordfører i samme by.

Nessa Nordtun er mor til tre gutter.

Powered by Labrador CMS