Med noen frosne bær, en stekepanne og litt fantasi får grøten et nytt (og bedre!) liv.

– Gi grøten nytt liv!

Havregrøt er et fint barnehagemåltid. Det er raskt å lage, sunt, rimelig, og de aller fleste barn liker det. Men allikevel kan det bli rester. Det er fort gjort at de havner i søpla, for gammel stivnet grøt er ikke appetittlig.

Publisert Sist oppdatert

Men det er synd å kaste god mat. Halvparten av maten som blir produsert i verden havner i søpla. Det er hverken økonomisk eller økologisk. Og matrester kan få nytt liv. Med noen frosne bær, en stekepanne og litt fantasi får grøten et nytt (og bedre!) liv. Vil du unngå sprøytemidler og stråforkortere er ikke økologisk havre så veldig dyrt. Disse lappene er fiks ferdig søtet med deilige bær, så man trenger ikke sette syltetøy eller sukker på bordet.

Bærlapper

I frysedisken kan man finne gode bær hele året. Prøv også med eple, pære eller plomme i terninger.

Til ca. 15 lapper

3 dl kald økologisk havregrøt

2 egg

1 ½ dl hvetemel

1 ts bakepulver

2 dl melk

Blandete bær eller frukt i terninger

Litt smør eller olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen havregrøt, egg, mel og bakepulver.
  2. Spe med melken mens du rører. Røren skal være litt tykk. Havregrøt varierer i konsistens, så ikke ha i all melken med en gang.
  3. La det hele svelle i ti minutter og stek lappene i en panne med litt smør eller olje. Legg noen bær rett oppå hver lapp før du snur dem.
Powered by Labrador CMS