NORGESMESTERE: Jublende glade Lillehammer Idrettsbarnehage forsvarte sitt spreke navn og vant det aller første Faaberg Adecco Barnehage NM på Fåberg.
NORGESMESTERE: Jublende glade Lillehammer Idrettsbarnehage forsvarte sitt spreke navn og vant det aller første Faaberg Adecco Barnehage NM på Fåberg.

Fotballfest for barnehageansatte

Det ble Lillehammer Idrettsbarnehage som kunne løfte seierspokalen da det det aller første Faaberg Adecco Barnehage NM gikk av stabelen på Fåberg sist lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Selv om været møtte opp med regn og få varmegrader var det ikke noe å si på entusiasmen til de syv lagene som kjempet på kunstgressbanen på Jorekstad lørdag. Kampene ble spilt over 1x25 minutter på små baner med syv spillere på hvert lag, og en god mix av både jenter og gutter. Det ble spilt tre innledende runder og deretter et cupspill frem til finalen.

I en jevnspilt og underholdende finale, med både tøff innsats og glimt i øyet, fikk Lillehammer Idrettsbarnehage kampens eneste mål og vant 1-0 over Steinrøysa barnehage.

En arena hvor barnehager kan bygge nettverk

Mange kjenner kanskje Fåberg best fra Faaberg-turneringen i fotball for aldersbestemte lag, men nå har de også ambisjoner om å bygge Faaberg Adecco Barnehage NM til en større begivenhet.

– Vi har erfaring med å arrangere turneringer og ikke minst har vi et veldig flott anlegg, forteller Jennie Furulund i Faaberg Fotballs Begeistringsutvalg.

– Vi ønsker å utnytte dette ved å skape noe nytt, og valget falt på en turnering hvor barnehager fra hele landet kan møtes og avslutte barnehageåret i en kombinasjon av idrettsglede og fellesskap. Vi har fått med oss gode og entusiastiske sponsorer så dette kan og vil vi bygge til å bli en flott arena for barnehagene til å møtes og bygge nettverk, sier Furulund før hun må skynde seg videre. Hun er nemlig også «litt manager» for Lundgaardsløkka barnehage – og snart er det semifinaler.

Klar for neste års turnering

En våt og kald gjeng fra Birkebeineren friluftsbarnehage hadde krøpet i ly inne i Jorekstadhallen før sin semifinale.

– Dette er kjempemoro, både på og av banen, smiler Ann Christin Skamsar.

– Det er vått og surt i været, men dette er en veldig fin måte å treffe de andre barnehagene på!

Det virker som om moralen er på topp og en av de kvinnelige spillerne ber om å få med en viktig detalj;

– Jeg vant over sønnen min i siste kampen - og han spiller tredjedivisjon! ler Marit Stensrud og høster glade bifall fra lagkameratene.

Det er prestisje av det gode slaget som preger stemningen på og rundt banen. Men kommer de til å stille opp igjen neste år?

– Garantert, sier Ann Christin Skamsar.

– Vi har bestemt oss for å trene og komme enda sterkere neste år, uansett hvordan det går i dag. Vi vil veldig gjerne bli Norgesmestere en gang!

Turneringen ble, som seg hør og bør, avsluttet med stor bankett for alle deltakerne. Det neste norgesmesterskapet går av stabelen på Fåberg 4. juni neste år. Her kan du lese mer om Faaberg Adecco Barnehage NM.

Powered by Labrador CMS