Marie Skinstad-Jansen er leder i Foreldreutvalget for barnehager (FUB).
Marie Skinstad-Jansen er leder i Foreldreutvalget for barnehager (FUB).

Ansatt smekket fireåring i ansiktet: - At foreldre er skeptiske, forstår jeg godt

Marie Skinstad-Jansen i Foreldreutvalget for barnehager (FUB) sier at det ikke er unaturlig at det gjør noe med foreldrenes tillit når en barnehageansatt skal ha smekket en 4-åring i ansiktet.

Publisert

Torsdag i forrige uke skrev barnehage.no om hendelsen fra en barnehage i en kommune i Sør-Troms tidligere i sommer.

Ifølge Harstad Tidende (krever abonnement) har noen barn lekt på ett av rommene i barnehagen. De skal ha bråket, og en ansatt ga beskjed om at de skulle dempe seg. Barna lekte etter hvert med samme støynivå, og den ansatte kom tilbake og sa at hun kom til i stenge lekerommet.

- En gutt tok da en liten lekebil og kastet etter den ansatte. Han traff henne i hånda, og den ansatte ble da så sint at hun smekket til gutten i ansiktet, sier en av dem som har snakket med Harstad Tidende om saken.

Harstad Tidende skriver at den ansatte ble suspendert etter hendelsen, men er tilbake i jobb nå.

Foresatte i barnehagen sier de i det minste hadde forventet at den ansatte ville blitt omplassert til en annen barnehage. De gir uttrykk for at de føler seg hjelpeløse og opplever at de ikke er tatt på alvor.

- Absolutt ikke greit

FUB-leder Marie Skinstad-Jansen sier at hun ikke kjenner sakens detaljer godt nok til å vurdere om det er greit eller ikke at den ansatte er tilbake i jobb etter så kort tid.

- Men skal det være greit, forutsetter det i hvert fall at man følger opp hendelsen. Man må være årvåkne for hva som utløste hendelsen og hvordan man skal håndterer slike situasjoner, sier Marie Skinstad-Jansen.

Hun understreker at det absolutt ikke er greit å slå et barn, uavhengig av om det er et engangstilfelle eller ikke.

- Så at foreldre er skeptiske, forstår jeg godt. Det er ikke unaturlig at en slik hendelse gjør noe med foreldrenes tillit. Som foreldre håper man at barnet skal være trygt og bli tatt vare på. Og når noe sånt skjer, er det egnet til å skape tvil, sier FUB-lederen.

Gjenoppbygge tilliten

Hun mener barnehagen og kommunen har en jobb å gjøre med å gjenoppbygge tilliten.

- Det er viktig å kommunisere ut hvordan man jobber for at dette ikke skal skje igjen og hvorfor man jobber slik man gjør. Og så er det veldig viktig at ledelsen tar tak i problemet og at man har med seg hele personalgruppen og har et omforent syn på hvordan man korrigere og hvordan man ikke korrigerer barn, sier Marie Skinstad-Jansen.

Ledelsen i den aktuelle kommunen har overfor Harstad Tidende forsikret om at saken blir tatt på alvor og at saken er håndtert på bakgrunn av gjeldende retningslinjer og de faglige råd som kommunen har fått.

Powered by Labrador CMS