– Vi får mange meldinger fra foreldre om barn som blir stengt ute og ikke trives i barnehagen, sier Åse-Berit Hoffart i FUB.
– Vi får mange meldinger fra foreldre om barn som blir stengt ute og ikke trives i barnehagen, sier Åse-Berit Hoffart i FUB. 

Bekymret for mobbing i barnehagen

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler et læringsløft i norske barnehager. Da må mobbingen bekjempes først, mener Foreldreutvalget for barnehager (FUB).

Publisert Sist oppdatert

Foreldreutvalget har holdt over 30 foredrag om mobbing på forespørsel fra barnehager så langt i år, melder NTB.

– Vi får også mange meldinger fra foreldre om barn som blir stengt ute og ikke trives i barnehagen. For at et barn skal lære, må det trives. Lek og læring henger så nøye sammen, og blant annet derfor er vi så opptatt av mobbing i barnehagen, sier seniorrådgiver Åse-Berit Hoffart i FUB til NTB.

I fjor håndterte foreldreutvalget 22 rådgivingssaker om mobbing. FUB mener en ny bemanningsnorm, krav om flere pedagoger og krav til utdanning for øvrig barnehagepersonell er helt nødvendig i kampen mot mobbing i barnehagen.

Røe Isaksen deler utvalgets ambisjoner om å få slutt på mobbingen.

– Jeg tror mange ikke er klar over at barn allerede så tidlig som i barnehagen kan bli plaget og mobbet. Det aller mest grunnleggende i barnehagen er at barna er trygge. Ingenting er viktigere enn det, sier Røe Isaksen til NTB.

Han varsler nå en økt satsing på å utdanne flere barnehagelærere for å heve kvaliteten på innholdet i barnehagen.

Powered by Labrador CMS