Det er mange sterke stemmer i barnehagesektoren.
Det er mange sterke stemmer i barnehagesektoren.

Vil ikke selge flere barnehager

Byrådet i Oslo fraråder nå at flere barnehager skal overtas av private.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en foreløpig evaluering av prosessen rundt konkurranseutsetting av barnehager. I vinter ble tre barnehager lagt ut på anbud, mens ti ble solgt til private eiere som et prøveprosjekt.

En av tre av de ansatte har sluttet i salgsperioden og at flertallet av barnehagene er blitt dyrere i drift enn de var, skriver Aftenposten.

«På bakgrunn av evalueringen av prosess og foreløpig vurdering av fordeler og ulemper, ser byrådet det som lite aktuelt å gå videre med salg og konkurranseutsetting av flere barnehager,» skriver byrådet.

Barnehagesalget ble vedtatt av byrådspartiene og Frp som et forsøksprosjekt.

– Dette var et vedtak fattet av bystyret i forbindelse med budsjettet i 2012. Bystyret får selv trekke sine konklusjoner, byrådet har på sin side anbefalt at det ikke gjennomføres flere salg eller konkurranseutsettinger av barnehager, sier skolebyråd Anniken Hauglie (H) til Aftenposten.

Fakta om barnehagesalget:

I 2012 vedtok Frp og byrådspartiene Høyre, Venstre og KrF å selge ti barnehager, samt konkurranseutsette sju.

I desember 2013 ble det kjent hvilke barnehager det gjaldt. Det førte til mye uro blant de ansatte og protester fra foreldre.

I mai 2014 gjorde bystyret endelig vedtak. Fire barnehager ble trukket ut slik at antallet ble ti (salg) og tre (konkurranseutsetting). Våren 2015 overtok private eiere og drivere.

Powered by Labrador CMS