Røde Kors tar til ordet for å få førstehjelp inn i rammeplanen.
Røde Kors tar til ordet for å få førstehjelp inn i rammeplanen.

Barna kan være med på å redde liv

Søndag var det verdens førstehjelpsdag. Nå ber Røde Kors om at alle barnehagebarn får lære førstehjelp.

Publisert

– Barn helt ned i barnehagene kan få med seg livsviktig førstehjelp. Nå ønsker vi at alle barnehagebarn kan få kunnskap som kan redde liv, sier Silje Lea i en pressemelding.

Hun er prosjektleder for læringsopplegget «Henry» som gir førstehjelpskunnskap til barnehagebarn.  

– Styrker kunnskap

Læringsopplegget til Røde Kors når ut til 85 prosent av barnehagene i Norge, og om lag en halv million barn har fått muligheten til å lære grunnleggende førstehjelp. 

 – Opplæring i førstehjelp for barnehagebarn kan bidra til å redusere usikkerhet i situasjoner som krever handling eller støtte. Det styrker barnas kunnskap, både for å ivareta egen sikkerhet, men også som ressurs hvis andre skader seg. Ferdigheter som å gjenkjenne skadesituasjoner, varsle voksne og ringe 1-1-3, kan ha avgjørende betydning om et uhell skulle skje. Ideen om at selv små barn kan ta ansvar, vise omsorg og hente hjelp, er en viktig del av vår førstehjelpsopplæring, sier Lea. 

Rammeplan

I læringsopplegget blir barna blant annet kjent med skader som brannsår, å sette noe i halsen eller bevisstløshet.

– Det handler om å gjenkjenne disse situasjonene, og deretter vite hva man skal gjøre, som å hente en voksen eller ringe 113, sier hun.   

Røde Kors tar nå til ordet for å få førstehjelp inn i rammeplanen for barnehagen. 

– Det er viktig at barn er trygge på førstehjelp fra ung alder og vet hva de skal gjøre om de selv eller andre skader seg, sier Lea.

Powered by Labrador CMS