Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Verdens beste jobb: «På gjensyn, lille-store venn»

Klemmene er varme, men én holder ekstra hardt. Jeg kjenner ekstra varme og kjærlighet i din klem akkurat i dag, skriver Vanja Slydahl om det vemodige øyeblikket da hun skal ta farvel med et nytt kull med førskolebarn.

Publisert Sist oppdatert

«Gruppeklem!», roper dere tre førskolebarna i det jeg kommer for å si «hadet» for aller siste gang. To kommer bakfra og én framme.

Klemmene er varme, men én holder litt ekstra hardt. Jeg kjenner ekstra varme og kjærlighet i din klem akkurat i dag. Jeg føler at du klemmer meg litt hardere enn vanlig, samtidig som du kommer med løfter om at du skal komme innom på besøk igjen. «Både på barneskolen, ungdomsskolen og videregående!»

Fortsatt vemodig

Det er rart med det, etter mange år i yrket skulle man tro det ble lettere, men det er vemodig å ta farvel. Jeg snakker med en far som takker for alle disse fine år og alt vi har gjort for sønnen og dattera opp gjennom årene. Klemmen fra deg og forsikringa om at foreldre har vært fornøyd fra dag én er den beste gaven jeg kan få.

Ydmykt er vi klare over at dere er det kjæreste foreldrene deres leverer fra seg og mange timer hver dag tilbringes med oss voksne og barn.

Viktige steg

Store og små opplevelser har blitt delt opp gjennom årene sammen med deg og andre små venner, alt fra kjærlighet og brudd fra én dag til en annen, første steg med verdens stolteste smil om munnen, til første tiss i potta og første gangen dere klarer å si navnet vårt.

Å se dere løse opp i konflikter på egenhånd, heie på hverandre i konkurranser, stå opp for vennene deres, hjelpe ett av de små barna som trenger hjelp, eller tørre å dumme seg ut foran andre i gruppa, er små tegn som gjør at vi er trygge på at dere har egenskaper til å tørre å være dere selv og stå opp for andre. Noe som er viktig videre ut i den store verden.

En plass i hjertet

Vi sender deg ut nå, lille-store venn, og hvem vet, som du sa: «Vi sees plutselig...»

Lykke til på skolen og videre i livet.

God klem sendes tilbake til deg og sammen med mange andre før deg får du en god plass i hjertet mitt...

PS! Denne teksten har Vanja Slydahl tidligere publisert på sin egen blogg http://vanjapedagog.blogg.no/.

Har du et øyeblikk du ønsker å dele? Send e-post til [email protected].

 Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS