DEBATT

Barnehageforeldre i Rygge, som Yvonne Nærby, blir snart innbyggere i Nye Moss kommune.
Barnehageforeldre i Rygge, som Yvonne Nærby, blir snart innbyggere i Nye Moss kommune.

Forskjellsbehandlingen starter allerede i barnehagen!

Her er en bekymringsmelding fra foreldre i Rygge.

Publisert

Når vi i 2020 blir en ny kommune, Nye Moss, skal alt bli så fint og flott.

Ifølge politikerne vil dette bli SÅ bra for oss alle i nåværende Moss og Rygge.
Man kan jo da lure på om de ikke er klar over hvilke forskjellsbehandlinger de selv står for, eller om de stikker hodet i sanden. For deres del får vi jo håpe på det første!

Du lurer kanskje på hva jeg mener, eller kanskje du har fått det med deg i de lokale medier de siste dagene? Jeg snakker nemlig om at når Nye Moss blir en realitet vil de private barnehagene som er under Rygge per dags dato få betydelig mindre i tilskudd per år enn de private barnehagene i nåværende Moss.

Og med betydelig snakker jeg om kr. 1.194.128,- i vår barnehage. Det er ikke småpenger det her!

Som foreldre er det svært provoserende at Nye Moss skal starte «sitt liv» på denne måten. Det handler tross alt om barna våre! Og egentlig burde det provosere politikerne også, eller kanskje heller bekymre dere. For det er Nye Moss sine fremtidige arbeidstakere og -givere det er snakk om her.

Det er en viktig jobb både politikerne, foreldrene og de ansatte i både barnehage og skole har med å gi barna våre de beste mulige forutsetninger for fremtiden. Både fysisk og om ikke enda viktigere, psykisk helse.

Hvis kommunen VIL, så kan de.

Vi må utstyre barna våre med de best mulige redskaper for å håndtere livet. Og denne viktige oppgaven starter alt i barnehagen.

En god start er å kunne tilby nok ansatte per antall barn, men det koster penger. Blant annet her er det disse midlene kommer inn. For ved å forskjellsbehandle «gamle Rygge» og «gamle Moss», gir det barn i den samme nye kommunen to vidt forskjellige hverdager.
Det er mange tall, mye pedagogikk og så videre som kan trekkes frem i forbindelse med dette, men i bunn og grunn handler det om at hvis kommunen VIL, så kan de.

Så mine spørsmål, som mor til et barnehagebarn i Nye Moss kommune er følgende:

VIL du, som medmenneske, sitte med ansvaret for å forskjellsbehandle barna i kommunen din?

TØR du, som politiker, sitte med ansvaret hvis de fremtidige tallene for psykiske plager skyter i været for dagens barnehagebarn i nåværende Rygge?

Dette er virkelig ikke greit. Jeg håper inderlig at våre lokalpolitikere heller ikke syns det!

Powered by Labrador CMS