Vannleik med rørsystemer og pumper: Vårtun barnehage på Steinkjer vant Forskerfrøprisen 2015. Her er et av bildene som dokumenterer hvordan barnehagen bruker utelekeområdet som læringsarena for realfag.
Vannleik med rørsystemer og pumper: Vårtun barnehage på Steinkjer vant Forskerfrøprisen 2015. Her er et av bildene som dokumenterer hvordan barnehagen bruker utelekeområdet som læringsarena for realfag.

Har din barnehage små forskerfrø?

Da kan du melde deg på naturfagprisen Forskerfrø og vinne penger, heder og ære.

Publisert Sist oppdatert

Naturfagsenteret deler tradisjonen tro ut to priser til barnehager som viser god evne til å stimulere til naturfaglig utforskning, fremme forståelse for bærekraftig utvikling, ivareta barnas nysgjerrighet og undring, vektlegge biologi, kjemi, fysikk, astronomi eller geologi i barnehagen.

Høres dette ut som din barnehage? Og kan du i tillegg dokumentere prosessene? Da er dette noe for dere.

Prisen tildeles nemlig barnehager som gjennom bilde(r) og skriftlig beskrivelse dokumenterer en av følgende:

  • Situasjon av naturfaglig karakter fra barns spontane og utforskende lek.
  • Et planlagt og systematisk prosjekt ledet av de voksne i barnehagen og som inkluderer barns medvirkning.

Pengepremie

Natufagsenteret opplyser at bildene må kunne brukes av Naturfagsenteret på senterets nettsteder, presentasjoner og tidsskrifter. Derfor må godkjenning av foreldrene til barna på bildet, være i orden. Bildene må også være av høy kvalitet og bearbeidet minst mulig.

Konkurransen er åpen for alle barnehager i det ganske land. To premier på 10 000 kroner til selvvalgt utstyr for naturfaglig arbeid i barnehagen, deles ut til de to vinnerbarnehagene.

Les mer om konkurransen her og hvordan du sender inn bidraget.

Vant for våtmark og realfag

I fjor var det Eik Vestre barnehage i Tønsberg og Vårtun barnehage i Steinkjer vant Forskerfrøprisen.

Eik Vestre barnehage vant prisen for sitt kråkeprosjekt for de minste barna og et sammensatt våtmarksprosjekt for de største barna.

Vårtun barnehage i Steinkjer viste gjennom bilder, ord og korte videosnutter hvordan de bruker uteområdet sitt som en læringsarena for realfag.

Les mer om dem her.

Så her det bare fantasien som setter grenser.

Powered by Labrador CMS