DEBATT

Vanja Cecilie Aspenes håper at hun ikke ble misforstått i sitt forrige innlegg. Foto: Privat
Vanja Cecilie Aspenes håper at hun ikke ble misforstått i sitt forrige innlegg. Foto: Privat

Når vi ringer, betyr det at vi SER ditt barn

"Det var ikke ment som en pekefinger til foreldre," skriver Vanja Cecilie Aspenes. Hun er overveldet over engasjementet hennes forrige debattinnlegg vekket.

Publisert

Traff jeg ei nerve? Jeg gjorde visst det.

En uke etter kronikken min «Bønn til foreldre: Ikke bli sure når vi ringer» sitter jeg her ganske overveldet over alt engasjementet rundt dette.

Ja, dette er viktig budskap, det var jo nettopp derfor jeg skrev det. Men det var ikke ment som en pekefinger til foreldre, heller en informasjon om hva som ligger bak en slik telefonsamtale. Refleksjoner og diskusjoner, har vi mulighet for tilrettelegging? 

Flere har også reagert på uttrykket «utdanningsinstitusjon», men det er nettopp det vi er. Har du lest den nye rammeplanen? Vet du hvilket direktorat vi er underlagt?  Ja, jeg mener absolutt mest av alt leken - slik en kommentar så fint støtter opp under - men også de planlagte aktivitetene, og de uplanlagte, alt som barna SKAL få med seg i løpet av et barnehageliv, gjør oss til en utdanningsinstitusjon.

Barnehagen er ikke det den kanskje en gang var, det er ikke bare barneparkering slik at du som forelder kan gå på jobb. Nei, det er så mye mer! Der er det kompetente mennesker med både lang erfaring og utdanning som er der for å gi barnet ditt en god dag og et godt utgangspunkt for de kommende dagene.

Barnehagens ansatte er der for DITT barn, og alle de andre barna. Med rammeplanen i baklomma og en drøss med omsorg og engasjement, går det stolte barnehageansatte på jobb hver dag. Vi er her for barnet ditt! Alt vi gjør er til det beste for ditt barn, og det ligger MYE jobb bak enhver plan, samtale, henvisning, møte, aktiviteter, dokumentasjon, lista er laaaang!

Vi er utrolig takknemlig for at vi får låne de fantastiske barna hver dag, for at vi får være med å oppleve og oppdage sammen med dem.

Vanja Cecilie Aspenes

Men vi har verdens beste jobb, ja faktisk en av verdens viktigste, ditt barn er fremtidens leder, utvikler, oppfinner, medmenneske, far, mor, og så videre. Vi er utrolig takknemlig for at vi får låne de fantastiske barna hver dag, for at vi får være med å oppleve og oppdage sammen med dem, at vi får bli kjent med og bli veldig glad i dem.

Så når vi ringer, så betyr det at vi tar jobben på alvor, vi ønsker barna det beste, akkurat som du! 

Powered by Labrador CMS