Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner møtte Caroline Omberg og Mari Sletten fra Foreldreopprør 2018 utenfor Stortinget i mai. Nå har Omberg sammen med Christina Grefsrud-Halvorsen vært i møte med Kunnskapsdepartementet.

Vil ha lokale "barneombud" i hver kommune

– Vi trenger noen som kan tale barnas sak, og som sørger for at barnas beste alltid er et grunnlegende hensyn i lokale saker som angår barn, sier Caroline Omberg i Foreldreopprøret 2018.

Publisert

Sammen med Christina Grefsrud-Halvorsen var hun mandag denne uka på et møte med statssekretær Rikke Høistad Sjøberg (H) i Kunnskapsdepartementet for å diskutere hvordan barns beste kan ivaretas lokalt.

Blant forslagene de to har lansert, er et lokalt barneombud i alle landets kommuner.

– Vi har hatt kontakt med foreldre, ansatte og styrere i barnehager. Mange gir uttrykk for at de ikke vet hvor de skal gå når de har bekymringer. Derfor mener vi at dette er en sektor som trenger et uavhengig tilsynsorgan - en slags vaktbikkje, sier Grefsrud-Halvorsen til Dagsavisen.

Foreldreopprøret 2018 ser for seg at et slikt ombud skal ha hovedfokus på barnets fem første leveår.

– Alle fagfolk som har uttalt seg i denne saken er veldig tydelige på at det er de fem første leveårene som er de aller mest skjøre i et menneskeliv. De påvirker livskvaliteten til mennesket livet ut. Likevel har barnehagen blitt nedprioritert: Det er ikke lenge siden vi kalte barnehageansatte for tanter, og trodde at de drev med barnepass, sier Caroline Omberg til Dagsavisen.

Foreldreopprøret 2018 er tydelige på at et lokalt "barneombud" vil kreve friske penger og at finansieringen ikke må tas av barnehagebudsjettene.

Powered by Labrador CMS