Nei til endringer.
Nei til endringer.

KrF sier nei til å kutte kontantstøtten i Oslo

- Vi får heller finne andre tiltak for minoritetsgruppene, sier Sigbjørn Toskedal (Krf).

Publisert Sist oppdatert

Venstre foreslår en prøveordning med å fjerne kontantstøtten i Oslo og heller bruke pengene på å gi mer gratis kjernetid i barnehagen. Det for å få flere barn med minoritetsbarn inn i barnehagen og dermed bedre norskopplæringen.

Det skriver Dagbladet.

– Også i KrF ser vi at det er barn som har bedre behov for grunnopplæring, men jeg mener Venstres forslag med å la det gå ut over kontantstøtten blir feil. Noen barn trenger mer tid mer foreldrene, og det er det foreldrenes sak å avgjøre, sier Geir Sigbjørn Toskedal (KrF) til Dagbladet.

I Oslo vil Venstre fjerne kontantstøtten til ettåringer og gi familier med dårlig økonomi gratis kjernetid for treåringer. Gratis kjernetid betyr 20 gratis timer i barnehagen i uka, og skal fra 1. august i år gjelde for fire og femåringer.

KrFs svar til Venstres forslag om prøveprosjekt i Oslo er et klart nei. Det var det også da Venstre prøvde å få gjennom å fjerne kontantstøtten på landsbasis i fjor.

Venstres Trine Skei Grande sier pengene som blir brukt på å gi familier kontantstøtte, heller bør brukes på barnehage.

– Hvis du skal begynne på norsk skole uten å kunne norsk, så får du en mye dårligere start enn resten. Kontantstøtten var smart da den kom på, men nå har den blitt en konservering av fattigdom og utenforskap, sier Skei Grande til Dagbladet.

Kontantstøtten ble innført som et alternativ til familier som ikke fikk barnehageplass. Venstres mener at nå som vi nærmer oss full barnehagedekning,  er det ikke lengre bruk for den. I regjeringsplattformen til Høyre og Frp står det at de vil bevare kontantstøtten og utvide den til å også gjelde toåringer. Men i samarbeidsavtalen med KrF og Venstre er ikke kontantstøtten nevnt.

Venstre sier at barnehageplass er viktigere for valgfriheten til en familie enn kontantstøtten.

Powered by Labrador CMS