Statsminister Erna Solberg (H).
Statsminister Erna Solberg (H).

Vil avvikle både barnetrygd og kontantstøtte

Høyre kan komme til å avvikle kontantstøtten, fjerne barnetrygden og innføre språktest for fire-åringer.

Publisert Sist oppdatert

Men det er delte meninger om det som kan bli partiets nye familiepolitikk. Høyres likestillingsutvalg har foreslått å fase ut kontantstøtten og avvikle barnetrygden. De vil heller vurdere andre tiltak som å gjøre SFO billigere eller gratis.

Det skriver Færdrelandsvennen.

Men meningene i partiet er delte. Ungdomspolitiker Ida Grødum sitter i kommunestyret i Songdalen og er ikke overbevist om at kontantstøtten skal avvikles. Hun mener partiet også må være opptatt av at foreldre skal få tid sammen med barna.

På Høyres landsmøte har det kommet tydelige signaler om at det kan bli store endringer i familiepolitikken. Statsminister Erna Solberg sa i landsmøtetalen at tidlig innsats blir den neste store reformen. Folk fra kommunen skal kunne banke på dørene til foreldre som ikke sender barna i barnehagen.

Ingunn Foss mener kontantstøtten må avvikles og er også skeptisk til barnetrygden slik den nå er innrettet.

– Jeg mener at barn bør være hjemme til de er to år. Det er to viktige år der barna utvikler seg mye og knytter seg til foreldrene. Derfor mener jeg de familiene som ønsker det skal kunne vente med å sende barna i barnehagen, sier Grødum.

Høyres likestillingsutvalg har også foreslått å programfeste fedrekvoten. I dag vil partiet avvikle ordningen.

Powered by Labrador CMS