Bakarvågen FUS barnehage i Askøy markerte Vennskapsdagen 2015 med et kjempestort hjerte.
Bakarvågen FUS barnehage i Askøy markerte Vennskapsdagen 2015 med et kjempestort hjerte.

15.500 venner holder hender på vennskapsdagen

– Vennskap er det beste middelet mot mobbing.

Publisert Sist oppdatert

28.april feiret 15.500 barn og ansatte vennskapsdagen ved å holde hender klokken ti i alle FUS barnehager fra Hammerfest til Kristiansand. Fordi de mener at vennskap er det beste middelet mot mobbing.

– Evnen til å etablere vennskap og bygge sosiale relasjoner er noe av det viktigste barnet lærer i barnehagen, og det foresatte ønsker aller mest for sitt barn er at de får venner i barnehagen. Derfor feirer vi vennskapsdagen i alle de 166 FUS barnehagene årlig, skriver FUS i en pressemelding.

I år er temaet “Nye venner”, og i alle barnehager oppfordres barna til å få en ny venn, enten det er i barnehagen, en nabo eller andre i nærmiljøet.

– Vennskap i barnehagen er en forutsetning for lek, læring og mestring, og for foreldre er barnets muligheter til å få venner i barnehagen det absolutt viktigste. I FUS jobber vi for at både barn, ansatte og foresatte opplever barnehagen som et godt sted å komme til, hver dag. Alle som jobber i FUS barnehagene skal sørge for at alle barna er inkludert i fellesskapet, har venner og opplever gruppetilhørighet, sier daglig leder i FUS as, Celin Backer Roppen.

Vennskapsdagen er en del av FUS barnehagenes satsning på egenledelse i lek og læring.

– Egenledelse er hjernens dirigent, og avgjørende for at barn lykkes med sosialt samspill, deltagelse og medvirkning i barnehagen. Gode egenledelsesfunksjoner danner grunnlaget for at barn kan utvikle og opprettholde vennskap. Våre ansatte skal være de beste til å bygge opp barns relasjon- og vennekompetanse. Når barna lærer seg å samhandle med andre, legges samtidig grunnlaget for læring og sosial kompetanse gjennom hele livet, skriver FUS.

I Hektneråsen FUS barnehage markerte de dagen med god mat og mye lek.

– Blant annet inviterte femåringene de som skal begynne på stor avdeling på grillfest og aktivitetsdag. Treåringene inviterte en gruppe barn fra nabobarnehagen på lek og mat. Og fireåringene dro på besøk til et eldresenter hvor de snakket og tegnet sammen med beboerne. Og ett- og toåringene hadde lek og moro sammen på tvers av avdelingene, sier daglig leder Jeanette Sjetne fornøyd.

Fakta om FUS

FUS er en privat barnehagekjede med 166 barnehager i hele landet med over 3 000 ansatte og rundt 12 500 barn.

Powered by Labrador CMS