Helene Flood Aakvaag (Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress), Kristian Tangen (Kripos) , Kristin Ørmen Johnsen (H), Maria Karine Aasen-Svensrud (Ap),  Ada Sofie Austegård (Stine Sofies Stiftelse) og Anne Lindboe (PBL)  diskuterte Barnas verneombud.
Helene Flood Aakvaag (Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress), Kristian Tangen (Kripos) , Kristin Ørmen Johnsen (H), Maria Karine Aasen-Svensrud (Ap), Ada Sofie Austegård (Stine Sofies Stiftelse) og Anne Lindboe (PBL) diskuterte Barnas verneombud.

Barnas verneombud: – Dette er utrolig bra

– Jeg tenker dette er utrolig bra. Dette er et veldig alvorlig tema, og det å få kompetanse i barnehagene for å avdekke, men også skape den tryggheten at man faktisk kan avdekke, er bra, sier Kristin Ørmen Johnsen (H) om Barnas verneombud .

Publisert

 

Som barnehage.no har skrevet om tidligere ble samarbeidet mellom Stine Sofies Stiftelse og PBL lansert under sistnevntes landsmøte.

LES MER: Storsatsing fra Stine Sofies Stiftelse og PBL: Vil hjelpe de sårbare barna

Etter lanseringen var det åpnet for en diskusjon mellom Ada Sofie Austegård (Stine Sofies Stiftelse), Kristian Tangen (Kripos), Helene Flood Aakvaag (Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress), Anne Lindboe (PBL) og politikerne Maria Karine Aasen-Svensrud (AP) og Kristin Ørmen Johnsen (H)

Aasen-Svensrud (Ap) er klar på at det er viktig å jobbe sammensatt og tverrfaglig når man skal jobbe med tematikken. Men hun var også klar på at det var for tidlig for hun som stortingsrepresentant å forholde seg til barnas verneombud uten å ha fått satt seg godt inn i hva det går ut på.

– Men jeg tror ombudet har sin plass, men vi trenger bedre tid til å jobbe med dette i stortinget, sa hun.

Målet for PBL og Stine Sofies Stiftelse er å få Barnas verneombud inn på statsbudsjettet i 2021. Og før den tid skal effekten dokumenteres.

Kristian Tangen i Kripos syns tanken om Barnas verneombud er bra.

– Jeg tenker at alt som kan føre til at barn får det enklere å avsløre hva de er utsatt for, eller få noen å fortelle det til, er supert. Det å ha en voksen som vet hva man skal se etter og spørre etter, og at det å snakke om dette blir normalisert i barnehagesituasjonen kan være med på å avdekke mye. Så det å øke kunnskapen og sette dette i et system er tipp topp!

Aasen-Svensrud gir PBL og Stine Sofies Stiftelse ros for at barnas verneombud skal inn i både private og kommunale barnehager.

– Skal man ha de store pengene på plass kan det ikke bare gjelde en del av sektoren, sier hun.

Se hele framleggingen og debatten her:

Powered by Labrador CMS