'Bakemester Harepus' sto klar til å ta i mot Norlandia-ungene.
"Bakemester Harepus" sto klar til å ta i mot Norlandia-ungene.

Får utforske film med Norlandia Quest

Det ble en opplevelsesrik filmdag for femåringene fra 12 Norlandia-barnehager på Romerike.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka var alle femåringene i Norlandia Barnehagene på Romerike samlet til filmdag på Ullensaker kino. I uke 6 arrangeres Norlandia Quest, der alle Norlandia Barnehagene har fokus på film.

Dermed ble alle femåringene invitert til Ullensaker kino, der de så på «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen». I tillegg var det Norgespremiere på Norlandias kinoreklame, som er filmet i Norlandia Neskollen Melkevegen barnehage.

Flere av dyrene fra «Hakkebakkeskogen» var kommet for å ta imot de 200 barna. Både «Klatremus Lillemann», «Mikkel Rev», «Morten Skogmus», «Bestemor Skogmus», «Bakermester Harepus» og «Bjørnemamma» var kommet.

De observante barna kjente karakterene igjen som «sjefen i barnehagen», da det var daglige ledere fra et utvalg av barnehagene, som hadde kledd seg ut for anledningen. «Klatremus Lillemann» sang sin sang og «Mikkel Rev» var på utkikk etter en liten musestek.

Heldigvis klarte «Klatremus» å løpe fra ham og reven ble god og mett etter å ha fått en kakemann av «Bakermester Harepus». Alle barna fikk også mann- og konekaker. Heldigvis var de ikke dobbeltpepprede denne gangen.

I Norlandia barnehagene er det et sterkt fokus på oppdagelser og i forbindelse med Norlandia Quest får barna utforske film på ulike måter. De ser på film, lærer om film og de får prøve seg som filmskapere.

- Under mottoet «La oppdagelsene begynne», er det mye spennende på gang i alle barnehagene denne uken, sier Lillian Åkesson, som er regionleder for Norlandia barnehager Region Øst.

Gjør din barnehage noe du har lyst å dele med andre? Send oss tips til [email protected]

Powered by Labrador CMS