Andrea, Ineke og Christian viser Oslo-ordfører Marianne Borgen utstillingen barna i Tørtberg Kanvas-barnehage har laget i forbindelse med 50-års jubileet.
Andrea, Ineke og Christian viser Oslo-ordfører Marianne Borgen utstillingen barna i Tørtberg Kanvas-barnehage har laget i forbindelse med 50-års jubileet.

Feiret 50-års jubileum

Tørtberg Kanvas-barnehage i Frognerparken har eksistert siden 1966. Denne uken ble det markert på storslått vis at barnehagen fyller 50 år.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag ble 50-års jubileet til Tørtberg Kanvas-barnehage feiret. Det var dekket til langbord for barn, foreldre og «venner» av barnehagen. Tidligere ansatte og brukere av barnehagen var også invitert, og det var mange som hadde tatt turen innom barnehagen, deriblant en mor og en datter som begge hadde gått i Tørtberg.

Barnehagebarna hadde selv vært med på å avgjøre hvordan 50-års jubileet skulle feires – det ble pyntet, det var kake og film.

Det var også satt opp en utstilling med bilder fra barnehagen før og nå. Ansatte i barnehagen hadde funnet frem gamle bøker og bilder, og barna som går i barnehagen i dag hadde tatt bilder fra sin egen barnehagehverdag.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV), kastet glans over arrangementet. Hun fikk en liten omvisning i barnehagen, og holdt en tale til de fremmøtte.

Også daglig leder i Kanvas, Robert Ullmann, holdt tale for jubilanten.

– En barnehage på hele 50 år har med sikkerhet bidratt til å gi små barn store muligheter. Og selv om tidene har endret seg har Tørtberg en rekke sterke tradisjoner. For eksempel julemarkedet som jeg selv har besøkt flere år med mine egne barn. Tørtberg er også hjertet i vår egen kulturfestival i Frognerparken som tar imot om lag 1000 Kanvas-barn årlig, uttalte Ullmann.

Han overrakte en bokpakke med barnebøker til jubilanten.

Harald Øygard, daglig leder i Myrer Kanvas-barnehage, holdt et forrykende balanse- og sjongleringsshow til skrekkblandet fryd blant barna. Og så var det kaffe og kaker som foreldrene hadde bakt, og «åpent hus» med utstilling.

Tidligere på dagen hadde barn og ansatte i barnehagen også en fellessamling med sang, musikk og feiring der beboerne på Madserud sykehjem var invitert.

Historikk

Tørtberg barnehage startet i 1950 i Fr. Nansensvei 20, og holdt til i Vigelandsanleggets brakke. I 1960 flyttet den til Frognerveien 60, lokalet her var også en brakke. Her måtte driften stanses sommeren 1965 på grunn av helsefarlige forhold.

Husmødrenes barnehager bygget da en tre-avdelings barnehage i Madserud allé 49, nedenfor Monolitten i Frognerparken. Den nye barnehagen åpnet i september 1966 med Sissel Vik som styrer. Barnehagen ble tegnet av arkitektene Paul Cappelen og Torbjørn Rodahl.

Powered by Labrador CMS