Leder av Pi-Parken, Anja Sterner (t.h) viser spente barn fra iFokusbarnehagen enkel forskning. Foredragsholder og pedagogisk leder i Pi-Parken, Gunnbjørg Hauge til venstre.
Leder av Pi-Parken, Anja Sterner (t.h) viser spente barn fra iFokusbarnehagen enkel forskning. Foredragsholder og pedagogisk leder i Pi-Parken, Gunnbjørg Hauge til venstre.

Pi-parken utvider: – Tidlig innføring i realfag kan føre til at færre dropper ut av videregående

Pi-parken er et realfagskonsept der barnehagebarn får bryne seg på fysikk, kjemi og matematikk. Nå ser de etter lokaler i Porsgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å skape et aktivitetssenter for realfag, for barn som går sitt siste år i barnehagen. Et sted der dukker, biler og bamser byttes ut med pipetter, reagensglass, olje og eddik.

– Vi måler volum, mengder, utforsker materialer og egenskapene deres. Det er viktig at ungene tidlig oppdager at realfag er gøy, sier Anja Normann, som vil bli daglig leder i Pi-parken Porsgrunn, til Telemarksavisa.

Les hele saken her.

Pi-parken ønsker seg nå lokaler, og håper å raskt kunne formalisere kontakten med flere av de private og kommunale barnehagene i området. Oppstarten av senteret kan komme allerede ved juletider.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

– Det er veldig mye bra som foregår i mange barnehager, men et spissa miljø gir mange flere fordeler, mener leder for Ifokus-barnehagene og Pi-parken i Larvik, Anja Sterner.

Realfagssenteret skal være en ressurs for barnehager i Grenland, og er ikke knyttet til noen offentlige støtteordninger, men finansieres av brukerne.

I Larvik drives allerede landets første Pi-park, som en avdeling tilhørende fire Ifokus-barnehager. Der har også kommunale barnehager benyttet seg av tilbudet. Barn som har sitt siste år i barnehagen får sju uker med realfag i løpet av året, og får prøve seg på alt fra å telle dråper og håndtere pipetter, til forståelse av kroppens oppbygging og kunnskap om syre og base i naturen.

Sterner tror tidlig innføring i realfag kan føre til at færre dropper ut av videregående utdannelse senere i livet.

Pi-parken starter også opp i Oslo og i Nes kommende høst. Pi-parken i Porsgrunn skal drives som franchise, der Anja Normann blir leder. Hun har tidligere jobbet i Forskerfabrikken og er utdannet lærer. I Porsgrunn driver allerede Vitensenteret Du Verden med realfagsopplæring tilpasset skolebarn.

Powered by Labrador CMS