Enstemmig ja i Stortinget til språkkrav i barnehagen

Fra 1. august må alle som vil jobbe i barnehagen ha tilstrekkelig norskferdigheter.

– Nå styrker vi arbeidet med språk i barnehagen. Det vil sikre god oppfølging for alle barn, og særlig er det viktig for de barna som trenger det aller mest, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Torsdag ble regjeringens forslag om språkkrav i barnehagen vedtatt av Stortinget. Regjeringen vil innføre et nasjonalt krav om at personer med annet førstespråk enn norsk eller samisk som vil jobbe i barnehage, må kunne godt nok norsk.

Alle partiene på Stortinget stilte seg bak forslaget.

I dag er det for store forskjeller mellom barnehagene når det gjelder arbeidet med språk, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Én av tre barnehagestyrere som har minoritetsspråklige ansatte har opplevd at disse ikke kan godt nok norsk til å snakke med foreldre, barn og kolleger, viser undersøkelse av Utdanningsdirektoratet.

– Foreldre skal være trygge på at de ansatte kan norsk godt nok til å støtte barnas språk og utvikling, og at de får god informasjon ved levering og henting. Dette er særlig viktig for barn som har annet morsmål enn norsk, sier Sanner.

Powered by Labrador CMS