Barnehageansatt dømt til tre år og åtte måneder i fengsel for overgrep

Mannen i 40-årene var tiltalt for overgrep mot både egne barn og barn i barnehagen der han jobbet. Nå er han dømt.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i en sak i Stavanger Aftenblad (krever innlogging).

Barnehage.no har tidligere omtalt saken om mannen som var tiltalt for en rekke lovbrudd som innebar overgrep mot sine egne barn. Ifølge tiltalen skal mannen, mens han jobbet som barnehageassistent, også ha forgrepet seg på totalt fire barn i barnehagen. Dette skal ha skjedd i form av beføling.

Det var satt av tre dager til rettssaken mot den tidligere barnehageansatte i Sør-Rogaland tingrett.

Han erkjente straffskyld både for seksuell handling mot barn i barnehagen hvor han jobbet, og for å ha lastet ned, delt og produsert overgrepsmateriale. Tiltalte erkjente også straffskyld for overgrep mot sine egne barn, men nektet for å være skyldig i voldtekt.

Retten fant det imidlertid bevist at han er skyldig også i voldtekt.

Retten mener også at voldtekten er grov som følge av de fornærmedes unge alder og fordi det skjedde flere overgrep. Han dømmes også for incest.

Det ble lagt ned påstand om fire år og tre måneder i fengsel. I og med at mannen tilsto tidlig og erkjente straffskyld for de fleste forholdene, ble dommen til slutt tre år og åtte måneder. I tillegg fradømmes den tidligere barnehageansatte å jobbe med barn og ungdom for alltid. I tillegg må han betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til hvert av sine barn, og mellom 40.000 og 50.000 kroner i oppreisningserstatning til de fornærmede barna i barnehagen hvor han jobbet.

Mannens forsvarer, advokat Sigurd Rønningen, sier til Aftenbladet at hans klient ikke kommer til å anke dommen av hensyn til de fornærmede.

Powered by Labrador CMS