Nedre Romerike tingrett har dømt mannen for overgrep mot en 5-åring. Foto: Silje Wiken Sandgrind

5-åring fortalte i barnehagen om overgrepet – mann dømt til fengsel i tre år og tre måneder

Saken ble rullet opp etter at barnehagen slo alarm. Mannen nekter straffskyld og vil anke dommen.

Publisert

Det var i fjor sommer at mannen i begynnelsen av 30-årene skulle overnatte hos en venn og hans familie.

Ifølge en fersk, enstemmig dom fra Nedre Romerike tingrett, var det denne natta han forgrep seg på den fem år gamle datteren i familien, skriver Romerikes Blad.

Etter familien hadde lagt seg til å sove, tok mannen seg inn på rommet til jenta der han ifølge dommen forgrep seg på henne.

Overgrepet som mannen er dømt for rammes av straffeloven § 299 a som omhandler voldtekt av barn under 14 år.

Fortalte i barnehagen

I dommen heter det at jenta under utelek et par måneder senere, på eget initiativ, skal ha fortalt om overgrepet til en barnehageansatt som hun var særlig knyttet til.

Den barnehageansatte skal først ha holdt historien for seg selv, men noe senere spurt jenta om det fortsatt gjorde vondt. 5-åringen skal da ha gjentatt historien. Da hadde den ansatte slått alarm i barnehagen – og barnehagestyrer varslet barnevernstjenesten i kommunen.

Retten tror på jenta

Tiltalte har hele tiden hevdet sin uskyld og mener at saken bunner ut i hevnmotiv fra  jentas fars side, blant annet en pågående krangel om tilbakebetaling av et lån av penger.

Ped-lederen i barnehagen har imidlertid beskrevet jenta som oppvakt og ærlig.

«Retten er derfor ikke i tvil om at overgrepet har funnet sted slik (jenta) har forklart både til politiet i avhør og ved to anledninger til en barnehageansatt», heter det i dommen fra Nedre Romerike tingrett.

Vil bli anket

Mannen er nå dømt til fengsel i tre år og tre måneder. I tillegg må han betale den nå seks gamle jenta 100.000 kroner i oppreisningserstatning.

- Min klient er svært skuffet over at retten ikke har trodd på hans forklaring. Saken vil bli anket til lagmannsretten, opplyser forsvarer Roy Andre Håkonsen Arteid til Romerikes Blad.

Powered by Labrador CMS