Det nystartede alumninettverket ved DMMH har mål om samarbeid og kunnskapsdeling for tidligere studenter.
Det nystartede alumninettverket ved DMMH har mål om samarbeid og kunnskapsdeling for tidligere studenter.

Starter nettverk for tidligere studenter: – Har uteksaminert rundt 300 barnehagelærere årlig

I forbindelse med jubileumsåret starter DMMH alumninettverk.

Publisert

DMMH alumni er et nettverk for studenter som har fullført bachelor-eller masterutdanning. Nettverket er også åpent for alle bachelor- og masterstudenter som er inn i sitt siste studieår. De siste årene har DMMH (Dronning Mauds Minne høgskole for barnehagelærerutdanning) uteksaminert rundt 300 barnehagelærere årlig. Selv om tallet ikke var så høyt da de første studentene ble uteksaminert i 1951 har det blitt et stort antall opp gjennom årene, står det på hjemmesidene til høgskolen.

– Hvorfor?

– Utdanningen på DMMH handler mye om relasjoner, og mange vennskapsbånd har blitt knyttet på forelesninger, på tur, i kantina og kroa. De siste par årene har virkelig vist oss alle hvor viktig det er å være en del av et fellesskap. Vi ønsker å gjøre det lettere for våre tidligere studenter å holde kontakten med hverandre og med fagmiljøet her på DMMH. Vi håper det vil føles som en støtte i arbeidet som gjøres i barnehagene, sier informasjonsmedarbeider Monica Larsen Donovan.

Kontakt med et større forskningsmiljø med hovedfokus på barnehagefeltet, faglige, sosiale og kulturelle arrangement, og å være en del av et nettverk med folk fra hele landet som er opptatt av barn, barndom og barnehage trekkes fram som noen av årsakene til å være med.

– Hvor store ambisjoner har dere med tanke på aktivitetsnivået?

– I første omgang får vi se hvordan omfanget blir, men vi ønsker å tilby egne arrangementer til medlemmene minst et par ganger årlig. Vi vil også være behjelpelige med å tilrettelegge for kulltreff og omvisninger på campus, for de som ønsker det, sier Donovan.

Powered by Labrador CMS