Else Berit Skagen tar over stillingen som rektor ved DMMH etter Hans-Jørgen Leksen.
Else Berit Skagen tar over stillingen som rektor ved DMMH etter Hans-Jørgen Leksen.

– Med en god dose ydmykhet og fryd jeg har takket ja til jobben som rektor 

Else Berit Skagen blir ny rektor ved Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH).

Publisert

Hun tar over stillingen 1. august, etter Hans-Jørgen Leksen som går av som rektor etter sju år ved roret på DMMH, barnehagelærerutdanningen i Trondheim. 

Det kommer fram i en pressemelding fra høyskolen. 

Leksen startet i jobben som rektor ved DMMH i 2013. Den gangen kom han fra en stilling som dekan ved Avdeling helse- og sosialfag ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. 

Han har ledet høgskolen gjennom en periode med sterk vekst med økning av antall studenter og ansatte, og der det har lyktes oss å starte opp fire nye masterprogram på «egen kjøl», heter det videre i pressemeldingen.

Fra 1. august tiltrer Else Berit Skagen (51) som rektor ved DMMH. Skagen er bosatt i Trondheim og kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for biologi, NTNU, der hun har vært leder siden oktober 2013.

Skagen har bred erfaring som leder i sektor for høyere utdanning.

– Ved DMMH kjenner vi Skagen fra før, da hun var ansatt som prorektor for forskning ved DMMH fra 2010 til 2013. Før dette har hun blant annet vært rådgiver og kontorsjef ved NTNU, institutt for marin teknikk og rådgiver i rektors stab for økonomi og eiendom ved NTNU.

– Først og fremst vil jeg si at jeg gleder meg veldig, jeg gleder meg til å treffe gode kolleger igjen, bli kjent med dere som er nye for meg og jeg gleder meg til å ta fatt på mange spennende oppgaver. Jeg opplever det som et privilegium å få mulighet til å jobbe sammen med dere for at barn skal få en så god oppvekst som mulig, sier hun i en kommentar til egne nettsider.

Videre sier den påtroppende rektoren:

– Det skal være givende og godt å arbeide på DMMH, vi skal være attraktive for studenter og utdanningen og forskningen vår skal være den beste, og vår kunnskap og kompetanse skal være tilgjengelig, etterspurt og brukt i samfunnet. Ingen rektor vil få til dette, det er DMMH som får til dette – alle oss. Jeg håper jeg i rollen som rektor vil bidra til å bevare det som er bra, fremme videreutvikling, gjøre det lettere, for hver og en og for oss alle i fellesskap, å lykkes i arbeidet. Det er med fryd, ikke skrekk blandet fryd, men med en god dose ydmykhet og fryd jeg har takket ja til jobben som rektor ved DMMH.

Powered by Labrador CMS