Dronning Mauds minne høgskole i Trondheim inviterer til gratis barnekunstfestival.
Dronning Mauds minne høgskole i Trondheim inviterer til gratis barnekunstfestival.

Gjenoppliver gratis barnekunstfestival

Dronning Mauds minne høgskole blåser liv i sin tradisjonelle Barneteaterfestival, som gjenoppstår i ny prakt som Barnekunstfestival.

Publisert Sist oppdatert

1. til 7. juni 2016 arrangerer studenter og ansatte på Dronning Mauds minne høgskole i Trondheim sin egen Barnekunstfestival.

Barnekunstfestivalen er gratis og rettet mot både små og store barnehagebarn i Trondheim. Studenter med fordypning i musikk, drama og kunst og håndverk samt fordypning i flerkulturell forståelse har produsert alle forestillingene.

I perioden 2000 - 2010 arrangerte Dronning Mauds minne høgskole (DMMH) i Trondheim årlig Barneteaterfestival. På sitt høydepunkt involverte festivalen over 100 studenter og mer enn 90 forestillinger for over 1000 barn i løpet av to uker. DMMH gjenoppliver nå tradisjonen og utvider den til også å omfatte andre typer kunst rettet mot barn.

Offisiell åpning av festivalen er onsdag 1.juni kl. 10 i DMMH parken. Som en del av åpningen blir det en parade med eget orkester fra DMMH sin musikkseksjon.

På festivalen viser studentene et mangfold av forestillinger og kunstneriske uttrykk; musikkteater, medskapende forestillinger og romlig installasjoner. Fredag 3. juni blir det også konsert i Glassgården med studenter i 1. klasse.

– Møt opp og bli med barna på spennende reiser inn i kunstens verden, oppfordrer arrangørene.

Powered by Labrador CMS