Senter for IKT i utdanningen kårer for andre år på rad,
Senter for IKT i utdanningen kårer for andre år på rad, "Digital barnehagepris 2016".

Vinn digitalt utstyr for 10 000 kroner

Bruker din barnehage digitale verktøy aktivt og kreativt i lek og læring? Er svaret ja, kan dere vinne ”Digital barnehagepris 2016”.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal Senter for IKT i utdanningen kåre en ny vinner av "Digital barnehagepris 2016" og inviterer alle landets barnehager til å delta med bidrag for å vinne årets pris. Vinnerne av den første digitale barnehageprisen, var Kleppe friluftsbarnehage.

Barnehagen kan delta i konkurransen ved å sende skriftlig søknad som inneholder mål, gjennomføring, refleksjon over prosessen og hvordan læringen var for både barna og personalet.

Innsendingene blir vurdert etter hvor god dokumentasjonen av prosessen har vært og målsetningene satt for prosjektet. Om barna er medvirkende og produsenter i prosjektet og om barnehagen har et bevisst og balansert forhold til bruk av de digitale verktøyene. Dette gjelder også barnas personvern, som skal være godt ivaretatt.

Prosjektet må også være forankret i et eller flere fagområder fra Rammeplanen for barnehagen, og prosjektet må være fullført. Uferdige prosjekter blir ikke vurdert.

Og premien? Den er et gavekort til en verdi av 10 000 kroner for kjøp at digitalt utstyr til barnehagen, samt reise og opphold to to stykker fra barnehagen til Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring (NKUL) i Trondheim i mai neste år.

For å være med må barnehagen si seg enig i at vinnerbidraget presenteres av representantene fra barnehagen på NKUL.  I tillegg må senteret få tilgang til å bruke eksemplet i sin formidling av god praksis i barnehagene. Opplegget vil også deles på senterets nettside og rettighetene til materialet og personvernhensyn må være avklart og godt ivaretatt.

Les mer om prisen og hvordan du søker. Søknadsfristen er 1. februar 2016 og vinnerne kunngjøres i mars.

Om Digital barnehagepris 2016:

  • Senter for IKT i utdanningen er et nasjonalt senter direkte underlagt Kunnskapsdepartementet og jobber med ulike tjenester, prosjekter og ressurser som skal øke kvaliteten i utdanningen og gi bedre læringsutbytte og læringsstrategier for våre barn i barnehagen, elever i grunnopplæringen og studenter i lærer- og barnehageutdanningen.
  • I arbeidet med å nå denne målsetningen utlyste de den digitale barnehageprisen for første gang i 2015.
  • Den digitale barnehageprisen deles ut for god pedagogisk digital praksis i barnehagen.
Powered by Labrador CMS