Hver uke vil den ansatte få et nytt oppdrag. Oppdraget skal følges opp av en mentor i samme barnehage.

Nytt tilbud til ufaglærte i barnehager – skal få opplæring på mobil

Nyansatte vil få en fengende, mobilvennlig opplæring ved starten av ansettelsesforholdet.

Publisert Sist oppdatert

Det framgår av en pressemelding sendt ut av e-læringsselskapet Task, hvor det også opplyses at Utdanningsdirektoratet har gitt selskapet oppdraget med å lage digital grunnopplæring for nytilsatte i barnehage.

Faginnholdet skal utvikles i samarbeid med Dronning Maud Minnes høyskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) og OsloMet.

Nytt oppdrag hver uke

Opplæringen er «gamifisert» og vil bestå av film, oppgaver og praktiske utfordringer. Hver uke vil den ansatte få et nytt oppdrag. Oppdraget skal følges opp av en mentor i samme barnehage.

Opplæringen skal være praksisnær og styrke den nyansatte i sin yrkesutøvelse. Temaene som berøres vil blant annet være lek, relasjoner, barns medvirkning, språk og mangfold. Kurset lanseres våren 2023.

- Det er et mål for Utdanningsdirektoratet å sikre god grunnkompetanse hos alle ansatte i barnehagene. For å gjøre dette prøver vi nå å utvikle en ny løsning tilpasset en hektisk hverdag. Vi likte løsningen til Task som både tilbyr spillbasert læring og gode muligheter for refleksjon underveis, sier Bjørn Lescher-Nuland, divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet.

På vegne av selskapets 30 ansatte i Oslo, Trondheim og Kristiansand sier daglig leder i Task, Cecilie Kløvstad at hun er utrolig stolt over oppgaven, at prosjektet vil styrke produktet de tilbyr, og at de er rå på digital læring.

– Et etterlengtet tilbud

Task skal både utvikle innholdet og den tekniske løsningen for kurset, som baseres på selskapets læringsplattform. DMMH og OsloMet skal bidra med faginnhold og kompetanse fra praksisfeltet.

– Det er en glede at DMMH og OsloMet går sammen om å lage faglig innhold i et etterlengtet tilbud. Alle ansatte i barnehagen er viktige for å lage gode barnehagehverdager, og vi mener det er viktig å tilby et kurs som er enkelt å delta på, og som gir gode muligheter for å lære og reflektere mens en er i arbeid, sier Ingar Pareliussen, prorektor ved DMMH, i pressemeldingen.

– Det er ingen tvil om at dette vil bli nyttig verktøy. At opplæringen foregår på mobil, og kan gjennomføres i kombinasjon med jobb, er supert. Vi gleder oss til lansering, sier Linda Davidsen, barnehagestyrer i Ås kommune, i samme melding.

Powered by Labrador CMS