Røya Ruske-Sara har flyttet inn i Solemdal barnehage, Styrer Gunn Anita Reitan.
Røya Ruske-Sara har flyttet inn i Solemdal barnehage. Det synes styrer Gunn Anita Reitan er bare gøy.

Denne barnehagen har røya Ruske-Sara som kjæledyr

For andre år på rad har ei røy slått seg ned i Solemdal barnehage på Skåla rett utenfor Molde. – Den har fått navnet Ruske-Sara.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller styrer Gunn Anita Reitan til Romsdals Budstikke (krever abonnement).

Solemdal barnehage har to avdelinger og ligger på Skåla i Molde kommune.

– Det er dette som er så fint med at barnehagen ligger så nært naturen! Det er en fantastisk opplevelse for ungene, sier styreren til avisen.

En røy er en hunn av arten storfugl, og litt mer anonym enn hannen, kjent som tiur. Men akkurat denne fuglen følger etter barnehagebarna både på tur og i ballbingen, og er riktig så sosial. Den har blant annet forsøkt å fly inn vinduet på småbarnsavdelingen.

Røya Ruske-Sara har flyttet inn i Solemdal barnehage, Styrer Gunn Anita Reitan.
Røya vil blant annet gjerne være med barna når de leker i sandkassa.

– Hun kom rett før helga, og har vært her i noen dager nå, og vil gjerne være der ungene er. De hadde gått på tur på fredag, og da hadde hun flydd etter dem og blitt med på tur. Det ble vel litt for kjedelig her uten ungene. Når ungene gikk inn her om dagen, satte hun seg på platten utenfor kontoret mitt, sier Reitan, som forteller at Ruske-Sara er skikkelig kontaktsøkende og sosial.

– Før helga satt de og bygde et hus i sandkassa, og da kom hun og satt seg på huset. Ungene hadde også fått klappe henne. De synes det er veldig, veldig spennende. Det er litt artig at det er andre året hun er her. Noen av ungene husker henne fra i fjor også, sier Reitan til avisen, og beskriver fuglen som veldig oppmerksomhetssjuk.

Røya Ruske-Sara har flyttet inn i Solemdal barnehage, Styrer Gunn Anita Reitan.
Røya oppleves tam, og vil gjerne være sammen med ungene.
Powered by Labrador CMS