Gikk til angrep med øks i barnehage - minst fire barn drept i Brasil

Publisert

Fire barn er drept etter at en 25 år gammel mann gikk til angrep med øks i en barnehage i Blumenau i delstaten Santa Catarina sør i Brasil onsdag. Mannen har ifølge lokale myndigheter overgitt seg til politiet, melder NTB.

Ifølge The Guardian opplyser byens ordfører at ytterligere fem barn i alderen tre til fem år er bragt til sykehus etter hendelsen, og et av dem skal være kritisk skadd.

Også flere ansatte skal ha blitt angrepet.

Delstatens guvernør Jorginho Mello har erklært tre sørgedager. Brasils president Lula da Silva omtaler angrepet som avskyelig, og kaller det en «uakseptabel, absurd handling drevet av vold og hat» mot uskyldige, forsvarsløse barn.

Det har vært i alt 16 voldelige angrep på skoler i perioden 2000 til 2022 i Brasil, og hele fire av episodene skjedde i løpet av siste halvdel av 2022, ifølge The Guardian. I forrige uke knivstakk og drepte en elev en lærer ved en skole i São Paulo, og skadet flere andre. Brasil har også opplevd minst et tidligere angrep på en barnehage: I 2021 drepte em mann tre barn under to år og to voksne i en barnehage. Også den hendelsen skjedde i delstaten Santa Catarina.

Powered by Labrador CMS