Natt til fredag begynte det å brenne i Terningen barnehage. Nå er de 117 barna flyttet til andre barnehager i kommunen.
Natt til fredag begynte det å brenne i Terningen barnehage. Nå er de 117 barna flyttet til andre barnehager i kommunen.

Mann i 30-årene fra Elverum pågrepet - siktet for barnehagebrann

I går ble det kjent at politiet jobbet ut fra en teori om at brannen i Terningen barnehage i Elverum var påsatt. Nå har politiet pågrepet en lokal mann.

Publisert

Det skriver Østlendingen (krever innlogging). 

– Tirsdag formiddag gikk vi til pågripelse av en mann i 30-årene fra Elverum. Han er nå siktet i saken og vil bli framstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Ingrid Skogsholm til avisen, og opplyser videre at den siktede mannen en kjenning av politiet.

Siktede er nå begjært varektektsfengslet i to uker. Mannen satt i avhør i hele går. Nå venter flere vitneavhør, og etterforskerne venter på flere svar fra de kriminaltekniske undersøkelsene.

– Etter det vil vi se om det må tas ytterligere etterforskningsskritt, sier politiadvokaten.

Brant på flere steder

Tidligere denne uken ble det kjent at politiet jobbet ut fra et spor om at brannen var påsatt. 

Det bekrefter kriminalsjef i Elverum-politiet, Roger Næss, til Østlendingen (krever innlogging).

Det var like før klokken fire natt til fredag at den største barnehagen i Elverum begynte å brenne. På plass ved barnehagen kunne brannmannskapene konstatere at det brant på to forskjellige steder i barnehagen. Krimteknikere har arbeidet på brannstedet i barnehagen hele fredag, gjennom helga og mandag. Mandag formiddag kom også Kripos til Elverum med brannhund, skriver avisen.

Høy prioritet

Til Østlendingen bekreftet Næss mandag at det er flere arnesteder, men han vil ikke si hvor mange. Dette styrker også politiets teori om at brannen er påsatt.

Næss understreker at saken har høyeste prioritet hos politiet.

– Denne saken er viktig spesielt fordi dette dreier seg om et oppholdssted for barn. Vi ønsker å så rask som mulig bidra til å gjenopprette tryggheten for de barna som går i barnehagen og de ansatte.

Powered by Labrador CMS