Brannen i den største barnehagen i Elverum er nå oppklart.
Brannen i den største barnehagen i Elverum er nå oppklart.

Barnehagebrannen: Pappa i barnehagen innrømmet å ha tent på

Onsdag innrømmet mannen i 30-årene som er siktet for å ha tent på Terningen barnehage i Elverum forholdet. 

Publisert

– Han har forklart for oss at han knuste to ruter i barnehagen med stein, før han tømte bensin inn gjennom de knuste rutene. Så tente han på og stakk fra stedet, sier krimsjef i Elverum-politiet Roger Næss til Østlendingen (krever innlogging).

Nå viser det seg at siktede selv er far til et barn som går i barnehagen.

Rammet 114 barn

Det var natt til fredag 9. november at det begynte å brenne i Terningen barnehage. Brannmannskapene konstatere raskt at det brant på to forskjellige steder i barnehagen, og det ble tidlig klart at brannen mest sannsynlig var påtent. Den lokale etterforskningen fikk bistand fra Kripos, og tirsdag 13. november kunne politiet i Elverum pågripe og sikte en mann i 30-årene for å ha satt fyr på barnehagen. 

To av avdelingene ble brannskadet etter brannen, men hele bygget ble omfattet av røykskadene. Terningen er den største barnehagen i kommunen, med i alt 114 barn. Barna ble flyttet til andre barnehager etter at de ble nødt til å være hjemme dagen etter brannen. 

Mannen i 30-årene er siktet etter straffelovens paragraf 352, grovt skadeverk. Grovt skadeverk straffes med bot eller fengsel inntil 6 år, skriver avisen.

– Allerede i det første lange avhøret etter pågripelsen ble siktede gjort kjent med noen potensielle bevis mot han. Da valgte han å ikke erkjenne straffskyld for det han var siktet for, men kom noen dager senere tilbake til oss og fortalte at han ønsket å la seg avhøre på nytt og erkjenne forholdet, sier Næss til Østlendingen.

Mannen tilsto forholdet i går. Han er ifølge politiet far til et av barna i barnehagen. 

Ingen konflikt med barnehagen

Også avisa Glåmdalen følger den seneste utviklingen i saken. De har snakket med mannens forsvarer, Tore M. Famestad, som forklarer at mannen sier dette har vært en slags form for demonstrasjon, og at den siktede den siste tiden har vært i en krevende og vanskelig livssituasjon, som har forsterket hans frustrasjoner.

Til Glåmdalen sier forsvareren at det at mannen tente på, ikke har sammenheng med noen form for konflikt med barnehagen. 

– Nei, ikke direkte på den måten. Så der følger jeg politiet som sier det ikke er noe overhengende og større motiv bak dette. Han er også forklart at det ikke er gjort i sinne direkte mot barnehagen, men at han trengte å markere sin voksende frustrasjon, sier forsvareren til avisen. 

Powered by Labrador CMS