Flyttet inn i kirken etter at barnehagen brant

– De har akkurat blitt trygge i sitt miljø og må flyttes.

Publisert Sist oppdatert

Det var i morgentimene fredag, før barnehagens åpningstid, at nødetatene rykket ut til brann i Baltazar barnehage i Drammen. Ingen personer kom til skade.

Blant det som gikk tapt, er personalkontoret og pedagogisk materiale, skriver Drammens Tidende (krever innlogging).

Brannårsaken er ikke klarlagt, men brannen startet sannsynligvis i et tilbygg utenfor barnehagen, ifølge Sør-Øst politidistrikt.

Fredag måtte barnehagen, som har 18 plasser og eies av Tangen menighet, stenge. Mandag bidro eieren til at den kunne åpne igjen i midlertidige lokaler i Tangen Arbeidskirke.

Dette er lokaler som vanligvis brukes til åpen barnehage, et tilbud som normalt benyttes for 20-25 barn i uka. Nå stenges dette tilbudet på ubestemt tid.

– Det er selvfølgelig trist at vi ikke kan ha åpen barnehage, men vi ser at dette er den beste løsningen, sier daglig leder i Baltazar barnehage, Carina Lind, til DT.

Om skadeomfanget opplyser hun at kontordelen av bygningen er skadet, mens resten av barnehagen er sterkt røykskadd og sotlagt. Samt at oppholdsrommet til barna ikke er berørt, men at garderobene er ødelagt.

– Det er ekstra trist ettersom barnehagen har mange små barn som akkurat har begynt. De har akkurat blitt trygge i sitt miljø og må flyttes, sier Charlotte Amalie Holmsen, leder av samarbeidsutvalget i Baltazar barnehage til DT.

Ifølge avisa startet brannen i et område hvor flere søppeldunker sto plassert, men politiet ønsker ikke å spekulere i om brannen kan være påsatt. Åstedsundersøkelser vil først kunne gjøres denne uka, og selv da vil en eventuell undersøkelse avhenge av kapasiteten for krimteknikerne.

Powered by Labrador CMS