Det er viktig å ha brannøvelser i barnehagen.
Det er viktig å ha brannøvelser i barnehagen.

Ha brannøvelse i barnehagen

Neste uke markeres Brannvernuka i hele Norge.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år rykker brannvesenet ut til nærmere 3000 bygningsbranner. Over fire milliarder kroner går tapt. All erfaring viser at det nytter å være forberedt: Brannøvelser skaper trygghet og bevissthet blant de ansatte. Gevinsten er færre branner og mindre omfang når uhellet først er ute, skriver Brannvernuka på sine nettsider.

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje i uke 38 som arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet.

I forbindelse med Brannvernuka oppfordres alle landets barnehager og skoler til å bli med på «Nasjonal brannøvelse» og avholde brannøvelse i løpet av september.

Her kan du melde barnehagen din på Nasjonal brannøvelse.

Skaper trygghet og bevissthet

Barnehager er, i likhet med alle bedrifter av en viss art og størrelse, pålagt gjennom regelverket å gjennomføre jevnlige brannøvelser.

En typisk brannøvelse består gjerne av tre faser: Forberedelser, gjennomføring og evaluering. Hvor mye tid man må bruke på hver fase kommer an på om man har etablerte og gode rutiner fra tidligere øvelser. Hvis man ikke har slike rutiner, kan det være greit å starte med en enkel evakueringsøvelse.

Les mer om hvordan du kan gjennomføre en brannøvelse i barnehagen på Brannvernuka.no.

Powered by Labrador CMS