Børesvingen barnehage syklet til innsamlingsaksjonen og gikk med ungene rundt vannet til inntekt for TV-aksjonen og Røde Kors.
Børesvingen barnehage syklet til innsamlingsaksjonen og gikk med ungene rundt vannet til inntekt for TV-aksjonen og Røde Kors.

Gikk for Røde Kors

Børesvingen barnehage gikk inn flere hundre kroner for TV-aksjonen som i år går til Røde Kors sitt arbeid. – Det er viktig å lære barna empati tidlig, sier pedagogisk leder Beate Becker.

Publisert Sist oppdatert

Hero Norge ga 100 kroner til TV-aksjonen for hver person som gikk én runde rundt Breiavatnet.

Det skriver Dagsavisen.

Blant dem som møtte opp var barn og voksne fra Børesvingen barnehage på Hundvåg, en øy utenfor Stavanger. Truppen hadde syklet hele veien fra øya.

– Selv om barna bare er tre og fire år, har vi brukt mye tid på å snakke sammen om dette, sier pedagogisk leder, Beate Becker til avisa.

Fine verdier

Hun tror det er viktig å lære barn om empati fra en tidlig alder.

– Vi må lære dem fine verdier, og vi har snakket mye om at alle barn i verden ikke har det like fint. Det er viktig å lære dem allerede nå at vi er heldige, men at ikke alle er like heldige som dem, sier Becker, som ønsker å være et godt forbilde for barna.

Turen ble en fin start på uke, hovedfokus er barnehagens kommende FN feiring. I tillegg til å støtte TV-aksjonen, støtter barnehagen et lokalt igangsatt prosjekt til barn i Ghana. To barnehagelærere fra øya har igangsatt prosjektet, hvor også advokat Geir Lippestad har vært bidragsyter.

100 per person

Ifølge Hero ble hele 1195 kilometer tilbakelagt under arrangementet «Gå for Røde Kors og TV-aksjonen». Totalt 1593 personer tok seg tid til å støtte opp om HEROs bidrag til årets TV-aksjon.

Organisasjonen gir 100 kroner per person og takker på sin Facebook-side alle skoler, barnehager og andre som stilte opp for Røde Kors.

TV-aksjonen går i år til innsats for å redde liv og gi omfattende helsehjelp i ni land som alle er hardt rammet av krig og konflikt.

– HERO jobber med folk som har klart å flykte, og mener det er viktig å også støtte opp om arbeid som kan hjelpe sivilbefolkning som er hardt rammet i disse landene, skriver organisasjonen.

Børesvingen barnehage var én av åtte nomierte barnehager til prisen Årets barnehage 2016, der deres engasjement og fokus på empati, vennskap og mestring ble trukket fram som viktige egenskaper. 

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS