Børesvingen barnehage i Stavanger har naturprofil og satser på språk og bevegelse. De er en åtte nominerte barnehagen i Norge som kjemper om prisen "Årets barnehage 2016".

ÅRETS BARNEHAGE 2016: «Ivareta barndommens egenverdi

Børesvingen barnehage i Stavanger er kanditat nummer tre i kampen om å vinne tittelen «Årets barnehage 2016».

Publisert Sist oppdatert

Børesvingen barnehage i Stavanger er privat, foreldreeid barnehage som satser på natur og nærmiljø. De følger naturen året rundt og hva som skjer i de ulike årstidene. I tillegg har de også fokus på språk og har vært med i språktiltak der de har hatt ekstern veileder fra Stavanger kommune i en periode over to år.

De er også en av åtte nominerte barnehager som kjemper om tittelen «Årets barnehage» som skal deles ut på PBLs lederkonferanse i Bodø til høsten.

Assisterende daglig leder i Børesvingen barnehage, Bente Svendsen, synes det er spennende å være en av de nominerte.

– Hvorfor er dere nominert til Årets Barnehage?

– Først og fremst har vi et unikt foreldresamarbeid med engasjerte og fornøyde foreldre, som viser foreldre oss stor tillit og søker råd og veiledning og gir oss veldig gode tilbakemeldinger på at de er tilfredse, sier Svendsen.

Hun legger til at barnehagen har et personal som er faglig sterke, reflekterte, engasjerte, omsorgsfulle og som er stolt av jobben sin. De vet betydningen av rollen sin og at de kan gjøre en forskjell for hvert enkelt barn.

– Vi har tydelige og dyktige pedagogiske ledere som tar assistenter med på planleggingen. Planleggingstiden til assistentene blir prioritert, nettopp med tanke på medvirkning og samarbeid, sier Svendsen.

En av nominasjonene kommer fra barnehagens IA-rådgiver som poengterer at:

"Børesvingen barnehage gjør en god jobb med å følge opp sykemeldte og legge til rette for at de ansatte skal være lengst mulig i arbeid. Barnehagen har også vært medvirkende til kompetansehevingsprogrammet Stavangerbarnehagen."

Og rosen slutter ikke der:

  • God struktur og gode systemer.
  • Ledelse og tillitsvalgte fra Utdanningsforbundet for Fagforbundet har et nært og tett samarbeid.
  • Arbeidsmiljøundersøkelsen utført via PBL i 2015 viste at alle vet hva som forventes av dem og at det er klart hvilke oppgaver som skal utføres.  Undersøkelsen viste gode resultat på alle punkter.
  • Over tid et lavt korttidssykefravær.

Ledelsen er innovativ og effektiv, løsningsorientert og imøtekommende. Dette gjenspeiles i nye prosjekter, ulike endringer, flotte arrangementer som bidrar til et stolt personal. Motto til ledelsen: ”Vi skal ikke løse, men lede løsningen”.

– Hva er barnehagens viktigste oppgave?

– Å se hvert enkelt barn og gi barnet best mulig forutsetninger for å møte verden videre i livet. Barnet skal få omsorg, nærhet og bli trygg på seg selv og omverdenen, alt i nært samarbeid med foreldre. I tillegg skal barndommens egenverdi ivaretas – her og nå, sier Svendsen.

Barnehagen tror på at barnets evne til å møte utfordringer, faglig og sosialt, beror på hjernens utvikling. For eksempel at bruk av kroppen og stimulering av språk bidrar til sterk synapsebygging i hjernen. Stort synapsenettverk bidrar til barnets evne til å takle utfordringer samt evne til å utvikle gode strategier i ulike situasjoner.

– Barnehagen skal ha fokus på fysisk og psykisk helse, og vi satser derfor på riktig ernæring, fysisk fostring samt arbeid med definering av følelser, sier Svendsen.

– Hva ønsker du barna skal ta med seg videre når de begynner på skolen?

– Vi skal gi hvert barn en ryggsekk fylt med en god selvfølelse, gode opplevelser, mestringsfølelse, nysgjerrighet, empati og sosiale ferdigheter som bidrar til barnets evne til å etablere vennskap. Praktiske ferdigheter øves det på, slik at barnet i mest mulig grad klarer seg selv når det begynner på skolen med tanke på å knytte sko, pakke sekk, dobesøk, lister Bente Svendsen opp.

Det hele koker egentlig ned til at Børesvingen barnehage er et godt sted å være, både for store og små.

Disse åtte barnehagene er nominert til "Årets Barnehage 2016":

TRYKK HER for å stemme på din favoritt.

Powered by Labrador CMS