Lavvo-campen til Engmark barnehage var fullstendig ødelagt etter hærverket tirsdag (lille bildet). Da var det desto mer gledelig at sportsbutikken XXL onsdag dukket opp med en flunke ny lavvo til barna.
Lavvo-campen til Engmark barnehage var fullstendig ødelagt etter hærverket tirsdag (lille bildet). Da var det desto mer gledelig at sportsbutikken XXL onsdag dukket opp med en flunke ny lavvo til barna.

Slik så campen ut etter hærverket. Så dukket en ukjent helt plutselig opp

Voksne og barn i Engmark barnehage trodde at lavvoen deres skulle få stå i fred over natta. Nå går ledelsen til politiet.

Publisert Sist oppdatert

Engmark barnehage på Tverlandet i Bodø er en av mange som har ekstra mye uteaktiviteter akkurat nå.

Tirsdag innledet de en såkalt lavvo-uke der aktiviteten foregår i og rundt en lavvo i friluft utenfor barnehagens eget område.

Skar opp lavvo og herjet rundt

Tidligere år har de kunnet la lavvoen og utstyret stå igjen på uteområdene fra den ene dagen til den andre. Det trodde de at de kunne denne gangen også.

Men allerede første ettermiddagen skjedde det verst tenkelige. Da kom meldingen om at noen har gått amok på campen.

– Lavvoen var skåret opp med kniv på flere plasser. Alt av utstyr var kastet ut over området. «Skattekistene» som hvert av barna har laget var sparket ut over. Førstehjelpsskrinet vårt er borte. Og så har de tatt flaska vår med flytende Melange og sprutet ut over alt utstyret, sier pedagogisk leder Kristina Engelsaas til barnehage.no.

Det var bodonu.no som omtalte saken først.

Barna sterkt berørt

Engelsaas sier at det er helt forferdelig at en barnehage ikke kan få sette i fra seg ting uten at de skal bli utsatt for sånne opplevelser.

– Ungene har vært veldig berørt av det som har skjedd. De kan ikke skjønne at noen vil gjøre noe sånt. Så de startet dagen i dag med å lage en felle – i fall noen kommer tilbake i kveld for å ødelegge for oss, sier Kristina Engelsaas.

Sponset ny lavvo

Tirsdag kveld ble hærverket kjent via sosiale medier. Engasjementet har vært stort. En av assistentene i barnehagen brukte flere timer tirsdag kveld på å rydde opp på campen. Og onsdag morgen møtte representanter for sportsbutikken XXL opp med en flunke ny lavvo i gave til barnehagen.

– Kjempebra! Sier Engelsaas til barnehage.no om bidraget fra sportsbutikken.

– Det var det minste jeg kunne gjøre. Sånn kan vi rett og slett ikke ha det, sier Fred Aunan fra XXL i Bodø til bodonu.no.

 – Jeg ble skikkelig skuffa da jeg hørte hva som hadde skjedd, så jeg håper de får fullt utbytte av den nye lavvoen fremover. Dette er jo ungene som skal bli glade i å være i naturen når de blir eldre. Da er det viktig at de får positive opplevelser fra tidlig alder, sier Aunan.

Fikk pengegave

Men støtten stopper ikke der. Tverlandsmarkas venner, som har opparbeidet plassen som Engmark barnehage bruker denne uka, var onsdag innom med 500 kroner som plaster på såret.

– Hva skal de pengene brukes til?

– Vi har tatt barna med på råd i dag og funnet ut at de skal brukes på turutstyr. Vi vet ikke helt hva det blir. Men turutstyr skal det bli, sier Engelsaas.

Vet ikke om de tør

Nå er de ansatte litt usikre på hva de skal gjøre med campen når de er ferdige med arbeidsdagen onsdag.

– Skal vi tørre å la tingene stå, eller skal vi pakke alt sammen og pakke det opp i morgen? Det er trist at vi skal være nødt til å være i tvil om noe sånt, sier Kristina Engelsaas.

Blir anmeldt

En gjeng med ungdommer skal ifølge ped-lederen ha blitt observert på vei bort fra campen en gang etter barnehagens stengetid tirsdag.

Ifølge Kristina Engelsaas har barnehagens styrer bestemt seg for å oppsøke politiet for å anmelde hærverket dersom ikke synderne melder seg. Styreren var selv ikke tilgjengelig for kommentar onsdag ettermiddag.

Følg barnehage.no Facebook og Twitter. 

Powered by Labrador CMS