Produsenten av verneutstyr til industri er ikke mest kjent for barneklær. Men vinterdressen får toppscore i alle kategorier.
Produsenten av verneutstyr til industri er ikke mest kjent for barneklær. Men vinterdressen får toppscore i alle kategorier.

Test av vinterdresser: Solid nykommer

Vintererdress fra verneutstyrimportøren Univern ble best i test.

Publisert Sist oppdatert

Foreldre & Barn har testet ti av høstens nye vinterdresser til barn, og årets test viser at god pusteevne, rivestyrke og slitestyrke ikke behøver å gå på bekostning av vanntetthet. Den suverene vinneren av årets test er vinterdressen fra verneutstyrimportøren og produsent av arbeidstøy, Univern.

Les hele testen på Foreldre & Barn.

– Testvinneren fra Univern får full pott på samtlige testparametre. Dressen er med andre ord både fullstendig vanntett, har god pusteevne og suveren rive- og slitestyrke, sier laboratorieingeniør Sara Peterson hos Textil & Läderlaboratoriet i Sverige, som har utført testen for Foreldre & Barn.

Dress nummer to i testen er fra Name it. Også denne får full skår på både vanntetthet og slitestyrke. Den puster dog ikke like godt og har noe dårligere slitestyrke.

Testens to dårligste dresser kommer fra Color Kids og Navigare, som begge lekker etter vask og slitasje.

Powered by Labrador CMS