Bergheim barnehage i Trondheim inviterte til matmesse. Barnehagens egen kokk og to kokker fra Bama sørget for at barna ble presentert for ulike typer frukt og grønnsaker.
Bergheim barnehage i Trondheim inviterte til matmesse. Barnehagens egen kokk og to kokker fra Bama sørget for at barna ble presentert for ulike typer frukt og grønnsaker.

Feiret matmanifest med matfest

Bergheim barnehage ble den første barnehagen til å signere matmanifest.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag arrangerte Bergheim barnehage — i samarbeid med Bama og Oi! Trøndersk mat og drikke — matmesse i barnehagen. Og i den forbindelse signerte daglig leder Torstein Johannessen det Trønderske matmanifest, som den aller første barnehagen.

Med det påtar barnehagen seg oppgaven med å fremme og utvikle trønderske mattradisjoner, samt å bruke lokale råvarer og kortreist mat.

– Vi er opptatt av at barna skal ha et sunt kosthold, og vi serverer all maten de spiser i løpet av dagen. Etter at vi ansatte kokk i barnehagen, med lang fartstid fra restaurantbransjen, ble det fokus på slags mat vi serverer — og større bevissthet rundt råvarer, tilberedning og presentasjon av maten. Det fokuset ønsket vi å markere med denne matmessen, og gjennom å signere det Trønderske matmanifest, sier Johannessen.

Barnehagens egen kokk og to kokker fra Bama sørget for at barna ble presentert for ulike typer grønnsaker og frukt, lekkert dandert på ulike stands i barnehagen. Barna i Solbakken barnehage og Brekkåsen idrettsbarnehage ble invitert til matmessen.

– Barna har vært spente, og de syntes dette var veldig morsomt. De største barna har gjerne bestemt seg for hva de liker og ikke liker, og er skeptiske til å prøve nye ting. Men de minste barna er ukritisk til hva de smaker på, og var kanskje de som spiste mest på messen, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Små gourmeter

– Merker dere forskjell på barna etter at dere begynte å fokusere på kostholdet deres?

– Definitivt. Nå serverer vi solid kost som har lang holdbarhet i magen, så nå unngår vi at barna går tomme for drivstoff i løpet av dagen. De lærer dessuten å spise mye forskjellig mat, og vi merker at barna spiser mer i løpet av barnehageåret.

Powered by Labrador CMS