Barnehageeieren og forelderen beskylder hverandre for å ha et hevnmotiv. Kart: Googlemaps
Barnehageeieren og forelderen beskylder hverandre for å ha et hevnmotiv. Kart: Googlemaps

Eier og ansatte i barnehage anmeldt til politiet

Foreldrene til et barn som nå er tatt ut av en barnehage i Bergen har gått til anmeldelse av en  barnehageeier for «gjentatte tilfeller av vold og psykisk terror mot barn». Flere ansatte er anmeldt for medvirkning. - Dette har ikke rot i virkeligheten, hevder eieren overfor NRK.

Publisert

– Barn som ikke «lykkes» i toalett-treningen er blitt skjelt ut. Hvis de har brutt reglene, har de kunnet blitt tatt opp på kontoret til styreren, der de er blitt fortalt helt uakseptable ting, hevder forelderen, som har levert politianmeldelsen, til NRK.

– Det har også vært gjentatte tilfeller av altfor hardhendt behandling, som klyping, draing og løfting. Sønnen min har kommet hjem og fortalt at han er blitt kløpet av barnehageeieren, sier forelderen.

Tilsynsrapport

Barnehageeieren ble torsdag anmeldt til politiet, for «gjentatte tilfeller av vold og psykisk terror mot barn». Flere ansatte i barnehagen er ifølge NRK anmeldt for medvirkning.

Anmeldelsen kommer etter at Bergen kommune i en fersk tilsynsrapport krever at sanksjonsbruk mot barn i barnehagen umiddelbart må opphøre.

Tilsynet ble gjennomført etter en klage fra den samme forelderen som nå har anmeldt barnehagen.

Gjennom tilsynet bekreftet flere ansatte at «eier kan framstå noe autoritær». Noen ansatte bekrefter også sanksjonsbruken med å sende barn på kontoret, skriver NRK.

Avviser alle anklager

NRK har vært i kontakt med fire foreldre som har hatt barn i den aktuelle barnehagen på ulike tidspunkt, fra 2015 og fram til i dag. De forteller alle historier som understøtter påstandene i anmeldelsen.

Eieren, som i perioder også har fungert som styrer i barnehagen, avviser alle anklager.

– Det har vært sagt at barn som straff er blitt tatt med opp på mitt kontor. Det er tilbakevist. Og dette med fysisk straff er tatt helt ut av det blå. Dette har ikke rot i virkeligheten, sier barnehageeieren til NRK.

- Hevnmotiv

Barnehageeieren mener anmeldelsen er motivert ut fra hevngjerrighet. I vår sendte styreren en bekymringsmelding til barnevernet om barna til foreldrene som nå har anmeldt barnehagen.

Barnevernet gjennomførte undersøkelse, men fant ikke grunnlag for å gå videre med saken. 

Foreldrene mener på sin side at bekymringsmeldingen ble sendt som en hevn etter at de allerede på denne tiden hadde rettet skarp kritikk mot barnehageeieren.

Powered by Labrador CMS