- Jeg er helt rolig når det gjelder tilsynet. Revisor og regnskapsfører har fulgt oss opp hele veien, og alt vi har gjort har vært gjennomsiktig, sier barnehageeieren til barnehage.no. Kart: Googlemaps
- Jeg er helt rolig når det gjelder tilsynet. Revisor og regnskapsfører har fulgt oss opp hele veien, og alt vi har gjort har vært gjennomsiktig, sier barnehageeieren til barnehage.no. Kart: Googlemaps

Åpner tilsyn i nedlagt barnehage – tok foreldrebetaling for gratisbilletter

Fra før er barnehageeieren politianmeldt for påstått fysisk og psykisk sanksjonering mot barn. Nå åpner Bergen kommune økonomisk tilsyn.

Publisert

Barnehageeieren er av foreldre beskyldt for brudd på reglene for foreldrebetaling. En privat transaksjon mellom eieren og barnehageselskapet vil også havne under lupen i tilsynet.

- Vi har sett at det er forhold som vi tenker det er klokt og nyttig å få belyst nærmere, sier kommunaldirektør for barnehage, skole og idrett, Trine Samuelsberg, til NRK.

Eieren av barnehagen og ansatte er fra før politianmeldt for påstått fysisk og psykisk sanksjonering av barn i barnehagen, påstander eieren selv tilbakeviser.

Stengt 1. august

Barnehagen ble permanent stengt 1. august i år. Men selskapet er fortsatt operativt, og eieren risikerer økonomiske sanksjoner fra kommunen.

- Dersom det avdekkes uregelmessigheter i bruken av midlene, er vår sanksjonsmulighet å kreve midlene tilbakebetalt, sier kommunaldirektør Trine Samuelsberg til NRK.

Overfor barnehage.no gir eieren uttrykk for at hun ikke frykter tilsynet. Se hennes svar nederst i artikkelen.

Tok 60 kroner tross gratis inngang

Foreldre har ifølge NRK varslet kommunens barnehageseksjon om mulige brudd på regelverket for foreldrebetaling.

NRK har publisert dokumentasjon på at barnehagen i desember i fjor tok inn 60 kroner fra foreldrene for å dekke inngangsbillett til Pepperkakebyen i Bergen. Samtidig har NRK fått bekreftet at alle barn under 12 år slipper gratis inn i Pepperkakebyen.

Foreldre skal også ha reagert på barnehagens praksis for innkreving av turpenger. Enkelte foreldre mistenker dessuten at barnehagen kan ha tatt inn mer matpenger enn det som faktisk er blitt brukt på mat til barna.

Disse forholdene vil nå bli gjenstand for tilsyn. Kommunen vil også blant annet se nærmere på en transaksjon mellom selskapet og eieren som privatperson fra 2015, på mellom 1,7 og 1,8 millioner kroner.

Eieren: - Helt rolig

Barnehagens eier har overfor barnehage.no ikke lyst til å kommentere de beskyldningene som hun er utsatt for. 

- Det jeg kan si, er at jeg er helt rolig når det gjelder tilsynet. Revisor og regnskapsfører har fulgt oss opp hele veien, og alt vi har gjort har vært gjennomsiktig. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier eieren.

  • I en e-post fra den vikarierende styreren til foreldrene i juni i år, som NRK har fått tilgang på, innrømmer barnehagen å ha gjort feil i forbindelse med innkreving av turpenger. NRK skriver at turpenger for første halvår 2018 nå skal være refundert. Fra barnehagens side skal også det ha vært innrømmet feil ved foreldrebetaling for inngang til Pepperkakebyen, men foreldre NRK har snakket med, hevder at pengene ikke er tilbakebetalt.
Powered by Labrador CMS