Barnehageansatt siktet for overgrep i barnehagen

Publisert Sist oppdatert

En mann i 40-årene er siktet for seksuell handling mot to barn under seks år, skriver Bergensavisen (krever abonnement).

Ifølge avisen er mannen ansatt i en barnehage i Bergen. Fredag ettermiddag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett, bare noen timer etter pågripelsen. Politiadvokaten ber om varetektsfengsling i fire uker, med bakgrunn i fare for at han kan begå nye straffbare handlinger og ødelegge eventuelle bevis.

Etter avhør ble mannen fremstilt for varetektsfengsling der politiet ba om fire uker. Hordaland tingrett besluttet at han blir løslatt, opplyser jourhavende jurist Wibecke Gjermundrød i en sak hos Bergens Tidende.

– Politiet ønsker å anke med oppsettende virkning, noe tingretten har innvilget. Det blir en prosess til uken å inngi en anke til lagmannsretten.

Dermed forblir mannen i varetekt mens ankesaken behandles.

Mannens forsvarer Einar Råen sier til samme avis at retten har kommet frem til at det ikke foreligger skjellig grunnlag til mistanke etter siktelsen.

– Det er en helt riktig vurdering.

Mannen har nektet straffskyld og stilt seg uforstående til siktelsen, ifølge advokaten.

Ifølge Bergens Tidende er mannen siktet etter straffelovens paragraf 299, voldtekt av barn under 14 år.

Politiadvokat Guro Angell Steffensen opplyser til avisen at den konkrete siktelsen dreier seg om alternativet i paragrafen som kalles «kvalifisert seksuell handling med barn under 14 år». Politiet ble kjent med saken denne uken fra det ene barnets foresatte. Steffensen opplyser at det har vært gjennomført ett tilrettelagt avhør.

Mannen er tidligere ustraffet.

Ingrid Aksnes er bistandsadvokat for barna. Hun ønsker ikke å kommentere saken.


Powered by Labrador CMS