Barnehageansatt i Bergen siktet for grov voldtekt av barn

Skal ha forgrepet seg på et barn i barnehagen.

Publisert

En mann i 30-årene ble tirsdag pågrepet og satt i politiarresten i Bergen. Han er siktet for grov voldtekt av barn under 14 år, skriver Bergens Tidende (BT) (krever abonnement).

I en pressemelding, gjengitt av flere medier, opplyser politiet at en av de ansatte i barnehagen er pågrepet og siktet for «kvalifisert seksuell handling med ett av barna i barnehagen». Den ansatte ble pågrepet tirsdag denne uken. Politiet har gjennomført flere avhør og det vil bli foretatt ytterligere avhør i dagene som kommer.

Onsdag kveld møtte foreldre i den aktuelle barnehagen opp til et foreldremøte med politiet og kommunen. Her ble de informert om etterforskningen av en av de ansatte, skriver Bergensavisen (BA) (krever abonnement).

– Vi har et godt samarbeid med ledelsen i barnehagen der siktede er ansatt. De ansatte og eventuelle foreldre som har behov for oppfølging vil få tilbud om dette, står det i pressemeldingen. Politiet har gjort beslag i datautstyr hos siktede og jobber med å sikre dette for analyse og gjennomgang.

Politiadvokat Eli Andrea Skaar opplyser til BT at politiet vil begjære den siktede fengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud.

Mannens forsvarer, Ivar Abrahamsen, sier til BA at siktede ikke erkjenner straffskyld, og vil begjære seg løslatt.

– Han er villig til å samarbeide med politiet og bidra til sakens opplysning.

Powered by Labrador CMS