Gulating lagmannsrett kom til samme konklusjon som Bergen tingrett. Foto: Googlemaps

Lagmannsretten: Ti års forvaring for overgrep i barnehager

Gulating lagmannsrett har kommet til samme konklusjon som Bergen tingrett: En 33-årig mann er dømt ti års forvaring for overgrep mot sju gutter i to barnehager.

Publisert

– Det var en forventet avgjørelse. Dommen er grundig, og nå håper foreldrene at det blir ro rundt saken. Den har vært en belastning for dem, sier bistandsadvokat Rolf Knudsen til Bergens Tidende (krever abonnement).

To år etter at overgrepene i barnehagene ble avdekket, får fortsatt to gutter behandling, ifølge Knudsen.

Det var våren 2016 at en fire år gammel gutt fortalte foreldrene sine om hva han hadde blitt utsatt for i barnehagen.

Det startet opprullingen av den alvorlige overgrepssaken.

Mannen i 30-årene ble i høst dømt til ti års forvaring, med en minstetid på seks år og åtte måneder.

Ifølge lagmannsrettens dom legger retten til grunn at 33-åringen er pedofil og at det er fare for nye alvorlige seksualovergrep. Derfor idømmes han forvaring, og ikke en tidsbestemt fengselsstraff, skriver bt.no.

Mannen har erkjent å ha forgrepet seg på fem barn i to ulike barnehager fra høsten 2012 til våren 2016. Alle ofrene var gutter i alderen tre til fem år. Overgrepene har skjedd når barna var alene med barnehageassistenten i ulike situasjoner.

Mannen erkjente ikke straffskyld for seksuelle handlinger mot ytterligere to gutter, men ble dømt for dette i tingretten. Det var overgrepssakene knyttet til de to siste guttene pluss straffeutmålingen som Gulating lagmannsrett nå har behandlet.

Powered by Labrador CMS