Rettssaken går i Gulating lagmannsrett. Foto: Googlemaps
Rettssaken går i Gulating lagmannsrett. Foto: Googlemaps

Dømt til ti år forvaring – i dag starter ny runde i retten

Mannen som i høst ble dømt til forvaring i ti år for overgrep mot sju barnehagebarn, nekter for å ha gjort noe straffbart overfor to av barna.

Publisert

Denne uka møter han til ankesak i Gulating lagmannsrett i Bergen.

Det var våren 2016 at en fire år gammel gutt fortalte foreldrene sine om hva han hadde blitt utsatt for i barnehagen.

Det startet opprullingen av den alvorlige overgrepssaken.

- Kvalifisert fare for gjentakelse

Mannen i 30-årene ble i høst dømt til ti års forvaring, med en minstetid på seks år og åtte måneder.

Tingrettsdommen var i tråd med aktors påstand.

«Retten konkluderer med at det i dag er en kvalifisert fare for at tiltaltes pedofile legning kan medføre at han faller tilbake til nye overgrep,» heter det i dommen fra Bergen tingrett.

I avhør har mannen erkjent å ha forgrepet seg på barn i to ulike barnehager fra høsten 2012 til våren 2016. Alle ofrene var gutter i alderen tre til fem år. Overgrepene skal ha skjedd når barna var alene med barnehageassistenten i ulike situasjoner.

Rimelig tvil

Mannen erkjente overgrep mot fem av barna, men erkjente ikke straffskyld for seksuelle handlinger mot to gutter. Tingretten dømte ham for overgrep mot alle sju, selv om én av dommerne mener det var rimelig tvil rundt de to siste.

I dag skal saken opp i Gulating lagmannsrett. Her vil han forsøke å bevise sin uskyld for overgrep mot to av de syv guttene. Også spørsmålet om straff skal behandles, skriver BA.

Det er satt av fire dager til saken.

- Foreldrene synes det er tungt

- Foreldrene synes det er tungt at saken ikke ble endelig i fjor, men de er forberedt på en ny runde, sier Rolf Knudsen, bistandsadvokat for en av guttene, til BA.

- Familien til gutten har gitt uttrykk for at de helst ville vært foruten en ankesak, men de har vært forberedt på at det kunne skje, sier advokat Espen Børjesson, som representerer den andre gutten, til BA.

Powered by Labrador CMS