Barnehage.no omtalte i juni i år foredrene til Oline (7 mnd), som har regnet ut at det vil ta to timer om dagen i buss for å hente og levere i barnehagen. Kart: 1881.no
Barnehage.no omtalte i juni i år foredrene til Oline (7 mnd), som har regnet ut at det vil ta to timer om dagen i buss for å hente og levere i barnehagen. Kart: 1881.no

79 i Bergen måtte ut av bydelen for å få barnehageplass – nå vil byråden endre opptaket

Flere familier i Bergen har opplevd dette: Får du ikke barnehageplass i ett av dine tre prioriterte valg, er det ikke nødvendigvis geografien som avgjør hvor du får plass.

Publisert

Etter hovedopptaket til årets barnehageår, måtte 79 barn i Bergen ut av bydelene der de bor for å gå i barnehage.

Barnehagebyråd Roger Valhammer (Ap) sier til Bergens Tidende at forklaringen ikke alltid ligger i mangel på plasser i bydelene, men i opptakssystemet.

- Vet kanskje ikke at det er ledige plasser

Avisa skriver at dersom et barn ikke får plass i noen av de tre barnehagene som foreldrene har søkt på, blir barnet automatisk overført til en barnehage med ledig plass.

Men det er tidspunktet foreldrene søkte på, og ikke stedet familiene bor, som blir avgjørende for hvor barnet havner.

- Det gjør at en del foreldre kanskje ikke vet at det er ledige plasser i bydelen deres, sier Valhammer til Bergens Tidende.

Han er selv småbarnspappa og innrømmer at han selv slet med å forstå hvordan opptaket fungerer.

Vil ha nytt system raskt

Nå vil han ha et nytt og bedre system på plass slik at neste barnehageopptak 1. mars 2019 blir bedre for småbarnsfamiliene.

Han sier at det fortsatt mangler noen plasser på full dekning i alle bydelene. Men:

- Bedre opptak er helt avgjørende for at vi skal kunne ha full bydelsvis barnehagedekning, sier Roger Valhammer til Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS