I debattinnlegget i Dagsavisen gjør Nyrud det klart at hun ikke har tillit til norske barnehager med dagens bemanningssituasjon. Faksimile: dagsavisen.no
I debattinnlegget i Dagsavisen gjør Nyrud det klart at hun ikke har tillit til norske barnehager med dagens bemanningssituasjon. Faksimile: dagsavisen.no

Kaller bemanningen i barnehagen uforsvarlig – vil heller starte som dagmamma

- Jeg ønsker å være lenger hjemme med mine to små barn. Ved å være dagmamma kan jeg klare det økonomisk, sier Ada Nicolaisen Nyrud til Smaalenenes Avis.

Publisert

Nyrud er en av mange som har engasjert seg i Barnehageopprør 2018 for en styrket bemanningsnorm i barnehagene. I et debattinnlegg i Dagsavisen skriver hun, på bakgrunn av sine erfaringer som ufaglært vikar, at hun boikotter barnehage:

«En så #uforsvarlig og uforutsigbar hverdag kommer jeg ikke til å tillate for mine egne barn», skriver hun i innlegget.

Nå vil hun i stedet jobbe som dagmamma. Smaalenenes Avis skriver at hun i mars registrerte et enkeltpersonsforetak og at hun nå venter på godkjenning fra kommunen.

Av intervjuet går det fram at hun vil ta 10.000 kroner for en heltidsplass og at hun inntil videre bare planlegger å ta inn ett barn i tillegg til sine egne to. Prisen tilsvarer kontantstøtte på 7.500 kroner pluss 2.500 kroner i egenbetaling.

– Hva kan du tilby et barn som ikke en barnehage kan?

– Færre voksne og barn å forholde seg til. Kjærlighet, omsorg og trygghet. Dagene blir lagt opp på barnas premisser.

– Er du kompetent til å lære et barn det samme som det kunne lært i en barnehage?

– Jeg mener små barn skal lære gjennom lek. En barnehage er heller ikke en miniskole, sier Ada Nicolaisen Nyrud til Smaalenenes Avis.

Powered by Labrador CMS