Therese Halle Isene kaller seg selv Generasjon Institusjon i låta BarnehageRAP. Foto: Privat/skjermdump fra Youtube
Therese Halle Isene kaller seg selv Generasjon Institusjon i låta BarnehageRAP. Foto: Privat/skjermdump fra Youtube

Therese brenner for barnehagen - hør henne rappe om kampen for de minste!

"Vi må vite og forstå - at skal samfunnet ha råd - må det satse nå - ikke reparere etterpå!" Slik lyder en av linjene når Therese Halle Isene rapper et bidrag i debatten om satsingen på barnehagesektoren.

Publisert

- Den ble gradvis formet til i hodet mitt da jeg følte et behov for å forsøke en annen ytringsform enn ren skriving. Hvordan treffe og fenge på ulike måter, og samtidig inneha et politisk budskap, var tanker jeg hadde, sier Therese Halle Isene.

Hun er barnehagelærer, miljøterapeut, trebarnsmor - og en ivrig skribent som gjerne uttrykker sine meninger på rim, blant annet her på barnehage.no.

- Inspirerer til videre skriving

I tillegg til barnehagelærerutdanning ved Universitetet i Sørøst-Norge, har hun tatt videreutdanning i barnehagemyndighet, innovasjon og kompetansebygging ved DMMH.

Hun har også jobbet flere år i barnehage, både som assistent og pedagogisk leder.

- Både studier og det jeg leser innen feltet inspirerer meg til videre skriving og engasjement, sier Therese Halle Isene.

- Viktig å ytre meninger

Denne gangen har hun skrevet en BarnehageRAP, henvendt først og fremst til politikerne, men også til ansatte og foreldre som engasjerer seg for økt bemanning og økt kvalitet i barnehagene. For anledningen kaller hun seg selv Generasjon Institusjon.

- Jeg mener det er viktig å ytre meninger om barnehagepolitikk, og jeg forsøker å ta i bruk ulike virkemidler. Mine tanker er at vi må stå samlet og tørre å synliggjøre problematikken vi utsettes for ute i feltet, sier Therese Halle Isene.

Hør sangen hennes her ved å klikke i videovinduet under. Teksten og rappingen står hun selv for. Ektemannen har lagt på musikken.

 

Powered by Labrador CMS