DEBATT

– Jeg er den som smiler og tar imot barnet ditt med åpne armer ikke bare når det kommer til barnehagen, men gjennom hele dagen det er der.
– Jeg er den som smiler og tar imot barnet ditt med åpne armer ikke bare når det kommer til barnehagen, men gjennom hele dagen det er der.

– Jeg tar vare på det kjæreste du har

– Til og med den dag i dag blir jeg svært overrasket over hvordan enkelte mennesker kan tillate seg å tenke. Hvordan folk i dag fremdeles tror at noen «bare» passer på barnet ditt, skriver barnehagelærerstudent Nathalia Rabiah Butt.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har hatt mange tanker inni meg de siste dagene på grunn av deg, en dame jeg overhørte på vei hjem på bussen. Du var på telefon og snakket febrilsk om hentingen av barnet ditt. Du syntes de ansatte i barnehagen hadde sett så slitne ut og du kunne ikke forstå det da jobben ikke virket så krevende. Du kunne i hvert fall ikke forstå hvorfor det skulle være så viktig, den virket ikke like viktig som din egen lederstilling. Det la du svært mye trykk på da du snakket med vedkommende i den andre enden av linjen.

Til og med den dag i dag blir jeg svært overrasket over hvordan enkelte mennesker kan tillate seg å tenke. Hvordan folk i dag fremdeles tror at noen «bare» passer på barnet ditt. Jeg satt bak deg, meningen var ikke å overhøre, men jeg kunne ikke noe for det. Du snakket høyt og tydelig, nesten som om du ville at noen skulle høre deg. Jeg ble veldig skuffet, fordi jeg er en av de tusen ansatte i barnehagen som også kan se sliten ut. Men du klarer ikke å forstå det, du klarer heller ikke å forstå hvorfor den jobben jeg legger hele sjelen min i er så viktig.

Jobben min er verdens viktigste jobb og nå skal jeg fortelle deg hvorfor.

JEG tar vare på det kjæreste du har
JEG er den som kommer etter deg og pappa
JEG er den barnet ditt også har tillitt til
JEG er den som er med på å skape barnet ditt
JEG er den som SER barnet ditt i alle de timene du er på jobb
JEG er den som tørker tårene til ditt barn når det faller og slår seg
JEG er den som trøster når barnet ditt savner deg
JEG er den som mater barnet ditt
JEG er den som legger til side mine behov for å dekke behovene til ditt barn
JEG er den som smiler og tar imot barnet ditt med åpne armer ikke bare når det kommer til barnehagen, men gjennom hele dagen det er der
JEG er den som leser for barnet ditt
JEG er den som sitter med ditt barn på mitt fang når det kaster opp og er syk
JEG er den som spiller ball, bygger sandslott, leker gjemsel, danser, bygger og tøyser sammen med barnet ditt
JEG er lekekameraten til barnet ditt
JEG er den som legger barnet ditt
JEG er den som sitter ved siden av barnet ditt
JEG er den som lytter til barnet ditt
JEG er den som setter grenser for barnet ditt
JEG er den som psykisk er tilstede 100 % hele dagen gjennom MIN arbeidsdag for barnet ditt
JEG er den som gir barnet ditt min hånd hver dag, hvert minutt, hele dagen, hele året

Og hvis jeg ut ifra hele det året noen dager kan virke litt sliten når du kommer og henter, så vil det ikke bety at hvem som helst kan gjøre jobben min. Men det betyr at jeg kanskje er sliten fordi jeg har gitt barnet ditt, i lag med flere andre barn på min avdeling, absolutt alt jeg hadde å gi av meg selv. Og det jeg ramset opp er ikke i nærheten av det vi barnehageansatte gjør på daglig basis. Så ikke våg å se ned på jobben jeg gjør. Fordi jeg er med på å forme morgendagens samfunn. Og derfor gir jeg alt av meg selv fordi jeg vil gi barnet ditt et grunnlag så solid at det kan fortsette gjennom skolelivet inn til voksenlivet og vite at det er et sterkt, selvstendig og unikt individ. Jeg er med på å skape det, og det er jeg STOLT av.

Etter ni år i barnehageyrket, etter ni år med en lidenskap for barns beste, er jeg stolt av å ta barnehagelærerutdanning. Jeg gleder meg til å bli ferdig utdannet slik at jeg kan fortsette å være en del av verdens viktigste og beste jobb. Nemlig barnehagelærer.

Jeg vil også si til alle ansatte i barnehager som har en lidenskap for å jobbe med barn, som engasjerer seg for barns beste. Vær stolt av dere selv, den jobben dere gjør er med på å skape fremtiden. Dere har ikke bare verdens viktigste jobb, dere har verdens viktigste rolle. Bær den med hodet høyt hevet, bær den med stolthet!

Powered by Labrador CMS