Barnehagene trenger flere fang og hender.
Barnehagene trenger flere fang og hender.

Dansk pedagog sa opp i protest: – Det vi tilbyr barna er omsorgssvikt!

Pedagog i Danmark sa opp i barnehagen fordi hun mente at det er omsorgssvikt å overlate barna alene sammen med kun én ansatt flere timer i uken.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har et samfunnsansvar, sier pedagogen som sa opp jobben sin som barnehagelærer fordi hun ikke fikk tid til å stimulere barna.

Hun gir byrådet i Næstved kommune i Danmark det glatte lag etter at de la fram budsjettet.

– Grensen er gått for lenge siden. Man snakker ikke om barns behov, men om hvor man kan kutte mest. Vi har et system som ikke fungerer, sier barnehagelæreren.

Det er den danske avisen Sjællandske som har intervjuet barnehagelæreren. Det er, ifølge henne, et grunnleggende problem i barnehagene i kommunen, at det etter mange år med kutt i sektoren, ikke gis ressurser til helt grunnleggende ting, som å jobbe med barns relasjoner eller å gi barna nærheten de har behov for i forhold til egen utvikling, skriver avisen.

Ifølge barnehagelæreren dreier det seg rett og slett om omsorgssvikt.

Da hun sa opp i april, hadde hun 13 ukentlige, skjemalagte timer, hvor hun var helt alene med 17 barn.

– Jeg kunne ikke lengre stå inne for en slik praksis. Vi kunne ikke oppfylle barnas behov eller stimulere dem slik de trenger, når vi ikke hadde tid eller hender til det, forklarer pedagogen til avisen.

– Grensen er nådd for lenge siden. Det må bevilges mer penger til utdannet personale i barnehagen. Det er et samfunnsansvar.

Dette er heldigvis et ekstremt tilfelle, men alle barnehageansatte – også i Norge - har nok opplevd å bli alene med for mange barn i løpet av uka. Er det greit? Del din erfaring i kommentarfeltet under.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS